Annons
Nöje

Nu ska det svänga på Åhaga igen

1500 biljetter är redan sålda.
Nöje • Publicerad 21 januari 2010
Bhonus.
Bhonus.Foto: 
Flamingokvintetten.
Flamingokvintetten.Foto: 
Jan Öjler är producent för dansbandsgalan.
Jan Öjler är producent för dansbandsgalan.Foto: Anders Robertsson
Matz Bladhs.
Matz Bladhs.Foto: 
Det blev fullt ös på Åhagas dansgolv när den Nostalgiska Dansbandsgalan hade premiär i Borås förra året. I morgon är det dags för den andra omgången, som verkar bli en lika stor succé.
Det blev fullt ös på Åhagas dansgolv när den Nostalgiska Dansbandsgalan hade premiär i Borås förra året. I morgon är det dags för den andra omgången, som verkar bli en lika stor succé.Foto: BT Arkiv

Och allt talar för att den Nostalgiska Dansbandsgalan blir en succé även i år. I morgon fylls dansgolvet på Åhaga. Trots att den nostalgiska dansbandsgalan bara har funnits i ett år har den snabbt seglat in som en av de mest populära evenemangen på Ticnet.

– Det beror främst på att det inte finns något annat arrangemang av den här klassen i Borås. Dansbandsgalan vänder sig till en målgrupp som vanligtvis inte går ut så mycket. Många ser nog det här som en rolig kväll att komma ut och träffa gamla och goda vänner. Förra året blev en sån kväll, säger dansbansgalans producent Jan Öjler.

Annons

Att dansband fortfarande är på tapeten tror han beror mycket på Dansbandskampen som åter igen har lyft fram dansbanden i rampljuset.

1500 biljetter till årets gala har redan sålts, vilket är något mindre än förra året.

– Det blev en väldig succé förra året. Det var en chansning som gick vägen. Biljetterna tog slut på mindre än två veckor. Men vi är helt nöjda med 1500 personer. Det är inte många arrangemang som lyckas fylla så pass mycket. Det här är annorlunda från vanliga konserter också eftersom det finns plats för dans, säger Jan Öjler.

Precis som förra året har valet av dansbanden varit det allra viktigaste.

Då spelade: Christers, Thor-Eriks, Jan Öjlers Orkester, Bengt Hennings, Kellys och Drifters.

– Från början hade vi en tanke om att alla banden skulle ha någon slags ?anknytning till Sjuhärad och även varit med på Svensktoppen, men så blev det inte. Man kan inte köra samma koncept hela tiden, säger Jan Öjler.

I år är det dags för Flamingokvintetten, Matz Bladhs och Bhonus att få boråsarna på sitt allra bästa danshumör.

– Vi har utgått från att det ska vara band som folk kommer ihåg. Flamingokvintetten firar 50-årsjubileum i år. Bhonus och Matz Bladhs är också härliga gamla gäng som många minns, säger Jan Öjler.

Niclas Olén som spelar keyboard i Matz Blahds ser fram emot att komma till Borås och uppträda på galan i morgon.

– Det är jättekul när det blir en sån happening. Då kommer det fler människor som kan få upp ögonen för den här umgängesformen. Dessutom får vi i bandet en chans att träffa publiken, vilket vi inte alltid hinner annars. Jag är också ursprungligen från Rävlanda och har många bekanta och kompisar från Borås, säger han.

Annons

Matz Bladhs har spelat med både Flamingokvintetten och Bhonus tidigare.

– Vi känner oss som en enda stor familj. En stor fördel är också att vi är så pass olika att vi kommer bjuda på en behaglig mix av låtar och stilar. Ung som gammal ska kunna trivas på samma gång, säger Niclas Olén.

Han är övertygat om att även årets dansbandsgala kommer bli en succé.

– Jag har hört att det är rätt många biljetter sålda. Så det ska mycket till att det inte blir en riktig höjdarkväll, säger Niclas Olén.

Flamingokvintetten

Nuvarande medlemmar: Hasse Carlsson (sång, gitarr), Dennis Janebrink (bas), Stefan Kardebratt (Klaviatur, gitarr, dragspel), Douglas Möller (gitarr, sång), Lars Lindholm (trummor, sång)

Bildades: I Partille, 1960

Kuriosa: 1967 fick Flamingokvintetten sin första placering på Svensktoppen med låten ”Det hjälper ingalunda lej”. I år firar bandet 50 år.

Matz Bladhs

Nuvarande medlemmar: Niclas Olén (keyboard), Lars-Olof Karlsson (gitarr), Göran Lindberg (sång), Joakim Andersen (saxofon, gitarr), Göran Landberg (trummor)

Bildades: I Falkenberg, 1968.

Kuriosa: Hette från början Jean Thorgny’s innan de bytte namn till Matz Bladhs. Bandet bloggar även flitigt på sin hemsida.

Bhonus

Nuvarande medlemmar: Hans Östh (sång, gitarr), Thomas Wennerström (bas), Ulf Georgsson (trummor), Marcus Fernnholm (keyboard) och Magnus Zetterqeist (gitarr)

Bildades: I Sätilatrakten, 1972.

Kuriosa: Gjorde 2000 låten ”Karibien” som blev ledmotivet till dokusåpan ”Kär i Karibien”.

Vedrana Sivac
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons