Annons
Nöje

MTG-chefen: "Ingen förnedrings-TV"

Dokusåporna rör upp mycket känslor – både hos tittare och deltagare. MTG:s presschef Max Lagerbäck är stolt över programmen.
– Det är absolut inte förnedrings-tv.
Nöje • Publicerad 22 oktober 2010
Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

TV Företaget som ligger bakom Paradise Hotel är mediajätten MTG, som äger Viasat-kanalerna TV3, TV6, TV8, och TV10.

BT kontaktade presschefen Max Lagerbäck för att prata mer om programmet.

Annons

Varför gör ni egentligen Paradise Hotel?

– Vi köper in färdiga program av produktionsbolag, men de görs ju för att underhålla svenska folket. Jag är stolt över programmet och tycker absolut att det är underhållande. Det gör bevisligen även tittarna, eftersom vi nu satsat på ännu en säsong.

Hur väljs deltagarna ut?

– Vi vill ha olika, starka karaktärer. De väljs ut i en castingprocess där de får prata med folk från produktionen och även träffa en psykolog.

Linas Hellqvist berättar att psykologen avrådde henne, men ändå är hon med?

– Vi har en annan syn på det. Den information vi fått om situationen är att efter hennes första möte med psykologen fanns vissa oklarheter och därför kallades Lina till ett andra psykologmöte. Därefter gavs grönt ljus och då ville vi ha henne med. Det är inte vår uppfattning att psykologen avrått henne. Vi skulle aldrig ha med en deltagare som om psykologen inte bedömt att det var lämpligt för henne. Fullt så cyniska är vi inte.

Så både Lina och hennes gode man har missuppfattat psykologen?

– Vi har bara fått information om att psykologen gett grönt ljus. Lina är förresten myndig och bestämmer själv. Hon ville ju vara med.

Vem tar ansvar om en deltagare skulle må dåligt efteråt?

– Vi köper som sagt en färdig produkt, men produktionsbolaget har kontakt med deltagarna efteråt. Vad jag vet är det väldigt sällan som någon är besviken i efterhand.

Annons

Är det förnedrings-tv?

– Absolut inte. Jag kan inte se vad det skulle kunna vara? Det här är vuxna människor som vill vara med.

Hur mycket av programmet är regisserat?

– Ingenting alls. Vi säger aldrig åt dem något om vad de ska göra, säga eller tycka. Allt är på riktigt.

Sara Nygren
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons