Annons
Nöje

Live Nation indragen i biljettfusk

Konsertarrangören Live Nation och biljettdistributören Ticnets gemensamma ägare Ticketmaster försökte etablera sig på den svenska andrahandsmarknaden för konsertbiljetter.
Nöje • Publicerad 11 september 2010

Detta samtidigt som Live Nation och Ticnet anmält flera andrahandssäljare till Konsumentverket och marknadsdomstolen, skriver Aftonbladet.

I ett mejl som Aftonbladet tagit del av skriver Wendy Jonker, tidigare chef på Live Nations systerbolag Get me in, att de vill inleda ett samarbete med svenska sajten Biljett 24 – ett av de bolag som Live Nation anmält.

Tanken var alltså att Biljett 24 skulle sälja sina biljett via Get Me in:s hemsida. I mejlet skriver hon också att ett samarbete kan leda till bråket mellan första och andrahandsmarknaden kan få ett slut. Både Carl Pernow, vd på Live Nation och Mats Brandt, vd på Ticnet, förnekar dock kännedom om händelsen.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons