Annons
Nöje

Kristians timme i skivarkivet

Välj 100 cdskivor på 60 minuter. I går var det dags för vinnaren i Radio Sjuhärads tävling att hämta ut sin vinst.
Nöje • Publicerad 3 juli 2008
Kristian Karlsson och programledaren Tommy Larsson.
Kristian Karlsson och programledaren Tommy Larsson.Foto: Jan Pettersson

– Det är inte lätt, säger Kristian Karlsson, vinnare.

Med 13 minuter kvar av timmen i Sveriges Radio Sjuhärads skivarkiv har Kristian Karlsson hunnit välja 89 plattor. Elva stycken återstår.

Annons

– Det är svårt att hitta det jag hade tänkt från början så jag har varit tvungen att tänka om, säger han.

Fyra sidor listade med artister hade han förberett sig med – från Abba till Fred Åkerström. Och trots att de 10 000 titlarna i arkivet står i bokstavsordning är det inte helt lätt att hitta.

– Det är inte så mycket rock som jag hade önskat, säger Kristian.

Mest svenskt

Det blir mycket visa istället – och barnskivor. Bland de utvalda skivorna finns bland annat Mozart, Evert Taube, Lars Winnerbäck och Leonard Cohen.

– De svenska artisterna dominerar helt klart i arkivet, säger Kristian där han står med sina 100 cd-skivor. Slutsignalen har gått. ”Frossartimmen” är över och vinnaren är nöjd och belåten.

– Jättekul – både att välja skivor men också att se hur det fungerar här på radion.

Programledaren Tommy Larsson är fascinerad över Kristians lugn som har varit konstant under hela timmen.

– Han har jobbat lugnt och metodiskt hela tiden – ingen stress. Det är ett gott råd till nästa som ska in i arkivet, säger Larsson.

På torsdag och fredag är det så dags för tävlingens tvåa och trea att frossa. 50 skivor på 30 minuter respektive 25 skivor på 15 minuter är det som gäller.

För Kristian Karlsson är det semester som gäller från och med i morgon. Brist på passande musik till semesteraktiviterna lär det med all säkerhet inte bli.

Catalina Bruna
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons