Annons
Nöje

INTRO: The Bjorns stora chans

Distributionsavtal och en ny skiva på gång. Nu laddar The Bjorn om. Och kommer ett steg närmare rockstjärnedrömmen.
Nöje • Publicerad 28 september 2010
Jonathan Blomberg, Björn Johansson, Jonas Högberg (skymd) och Mikael Andersson har fått skivkontrakt. foto bo åström
Jonathan Blomberg, Björn Johansson, Jonas Högberg (skymd) och Mikael Andersson har fått skivkontrakt. foto bo åströmFoto: Magnus Hallqvist

– Jag som är trummis i bandet bröt båda armarna efter att ha åkt snowboard i februari. Så på fyra månader kunde vi inte göra någonting och fick skjuta fram en hel del spelningar. Men det gav oss mycket tid till att bolla idéer och att skriva nytt material. Vi blev också ännu mer ihopsvetsade som band.

Nu har ni också precis skrivit skivkontrakt med Rambo Music som är ett dotterbolag till Sony. Hur känns det?

Annons

– Vi har gått från att extas till att ifrågasätta det men nu har vi äntligen landat och är tillbaka i extasen igen. Enligt vår advokat är det ett bra kontrakt och vi har aldrig varit såhär taggade tidigare.

Vad innebär det här kontraktet för er del?

– Det är ett distributionsavtal som betyder att vi får hjälp med försäljning och promotion. Vi kommer även framöver att stå för skivinspelningarna själva. Det var precis det här vi ville ha, nu har vi full kontroll över vår musik men får ändå den hjälp vi behöver med att nå ut med vår musik till rätt människor och på så sätt få ännu fler att lyssna på vår musik.

Hur gick det här till?

– Vi skickade en demo till skivbolaget och de diggade låtarna och skrev i ett mejl att de ville skriva avtal med oss. Det var faktiskt det enda bolaget vi skickade in något till. Rambo Music är ett helt nystartat dotterbolag till Sony och vi är de första bandet som blir signade till det.

Vad betyder det för er som band att bli signade på det här viset?

– Det öppnar upp så många dörrar. Nu vet vi att vi har ögonen på oss av det största skivbolaget inom genren. Om vi gör bra ifrån oss kan det leda till ännu större grejer, som exempelvis större samarbeten med andra bolag eller att de satsar ännu mer på oss.

Vad är på gång just nu?

– Vi har planerat för ett kommande skivsläpp som vi ska börja spela in i Stockholm i november. Vi kommer ännu en gång att samarbeta med Ollie Olson som bland annat jobbat med Robyn och Teddybears STHLM tidigare. Vi har också funderingar på att starta en egen rullande rockklubb och spela på alla möjliga orter i Sverige utan att vara beroende av rockklubbarna på orterna.

Hur låter musiken ni gör nu jämfört med musiken ni gjorde för ett år sedan?

Annons

– Vi tar ut svängarna mycket mer. Men musiken har nu också en mörk underton som inte fanns tidigare.

Vad kommer ni fokusera på under arbetet med nya skivan?

– Vi ska spela in ett tiotal låtar och försöka göra så bra tagningar som möjligt. Därför kommer vi ha en ljudtekniker med oss som har koll på grejerna. Men redan nu är vi inne på nästa platta och funderar på hur den ska låta.

Består av: Jonas Högberg (trummor), Jonathan Blomberg (bas), Mikael Andersson (gitarr) och Björn Johansson (sång/gitarr)

Lyssna: landofashes.com

Aktuella: Med skivkontrakt, ny skiva och spelning på Puls nu på lördag.

Vedrana Sivac
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons