Annons
Nöje

Chris Kläfford vinner "Idol" 2017

Chris Kläfford gjorde succé redan under slutaudition. På fredagskvällen röstades han fram till vinnare av "Idol" i TV4.
– Det är sådan lycka, säger han.
TV • Publicerad 8 december 2017 • Uppdaterad 9 december 2017
Chris Kläfford sjunger sin version av vinnarlåten Treading water under finalen i TV4:s program Idol 2017 på Globen.
Chris Kläfford sjunger sin version av vinnarlåten Treading water under finalen i TV4:s program Idol 2017 på Globen.Foto: Stina Stjernkvist/TT

På fredagskvällen var det dags – vinnaren av "Idol" 2017 skulle röstas fram av TV4-tittarna. I finalen stod Hanna Ferm och Chris Kläfford, och det blev till slut den sistnämnde som fick flest röster av tittarna.

Chris Kläfford var en av årets äldsta deltagare och har sökt till "Idol" tre gånger tidigare.

Annons

– Det känns surrealistiskt, det går inte att förklara. Det är så magiskt, det är som att man drömmer. Först, när jag hörde mitt namn, började jag blunda och vände mig om, så tänkte jag att ”Nu kommer jag vakna upp någonstans”, säger han efter vinsten – och fortsätter:

– Och så när man tittar är man där igen, och det är konfetti överallt. Det är sådan lycka, och jag känner tacksamhet.

TT: Blev det några glädjetårar?

– Det var det, de torkade jag bort ganska fort. Jag ville inte kladda ner mig. Jag har fullt med smink också, säger Chris Kläfford.

Han gjorde succé redan på slutaudition med sin tolkning av John Lennons "Imagine", en låt som han sedan fick framföra även under finalen som tittarnas val. Efter låten möttes Chris Kläfford av stående ovationer från både publik och jury.

TT: Hur tror du att låten har påverkat din "Idol"-resa?

– Om man tänker på hur mycket visningar och hur mycket hyllningar den har fått så antar jag att den har påverkat. Det enda jag kan säga om när jag körde den här är att jag njöt fullt ut. Att få stå i en arena med 13 000 människor och sjunga den här låten, det kommer jag aldrig göra mer under min livstid så jag njöt fullt ut, säger han.

Hanna Ferm, som kom tvåa, är nöjd trots att hon inte vann.

– Det är ingen förlust. Att komma tvåa i den här säsongen, som har hållit en sådan här klass, det är helt ofattbart. Jag och Chris är väldigt olika som artister. Nu börjar en helt ny resa, där vi inte konkurrerar alls, utan vi är verkligen bara vänner, säger hon.

Hon tycker att Chris Kläfford är en värdig vinnare.

– Jag har sagt det hela tiden, att det har man känt sedan han körde "Imagine" första gången, eller egentligen sedan första gången han kom in, och nu fick han sluta cirkeln. Först in, sist ut, det är jättefint tycker jag, säger Hanna Ferm.

Mathilda Olausson/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons