Annons
Nöje

I kväll avgörs första semifinalen

En sjungande kalkon, djävulen i duett med en ängel och finsk hårdrock när den är som tuffast.
Nöje • Publicerad 20 maj 2008

Även om det inte verkar alldeles självklart finns det flera skäl till att ägna tisdagskvällen åt schlager-EM:s första kvalfinal.

Nej, Charlotte Perrelli är inte med och tävlar i schlager-EM:s första semifinal. Och nej, tv-tittare i Sverige kan inte rösta på bidragen som faktiskt är med.

Annons

I torsdagens tävling och lördagens final kan de svenska tittarna däremot vara med och påverka resultatet.

Men den första kvaltävlingen är ändå en sevärd historia, med ett och annat inslag som faktiskt hotar att bli schlagerhistoria.

Kalkon

Som den där gapiga irländska kalkonen till exempel. Årets i särklass mest omtalade artist på förhand. Om man nu kan kalla en handdocka utformad som en kalkon för artist.

Eller ryssen Dima Bilan, vars låt snickrats ihop av mästerproducenten Timbaland.

Eller varför inte Armeniens Sirusho eller Greklands Kalomira, två sångerskor med var sitt riktigt svängigt bidrag?

Det är första gången som finalstartfältet utses på det här sättet, genom två semifinaler. Och den här gången var det nödvändigt – totalt rekordmånga 43 bidrag är med och tävlar i Belgrad.

Värdnationen Sebien är garanterad en finalplats, liksom Frankrike, Tyskland, Spanien och Storbritannien. Övriga länder måste slåss om de europeiska tv-tittarnas gunst.

Tio bidrag går vidare till lördagens final. Må bästa kvinna, man eller fjäderfä vinna.

TT Spektra

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons