Annons
Nöje

Favoritseger i Göteborg

Favoriterna höll. Svenska folket skickade schlagerdrottningen Sanna Nielsen till finalen i Melodifestivalen.
Brolle gick också vidare till Globen.
Nöje • Publicerad 13 februari 2011
Glada finalister. Sanna Nielsen och Brolle.
Glada finalister. Sanna Nielsen och Brolle.Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

”I’m in love” sjöng Sanna Nielsen och den svenska schlagerpubliken är verkligen kära i 26-åringen från Bromölla. Hon vann deltävlingen i Göteborg på lördagskvällen och är nu för sjätte gången på elva år klar för finalen i mars. Hon har aldrig missat att kvalificera sig för finalen.

– Det här nog det största i min egen Melodifestival-historia. Jag blev så chockad, man kan inte ta något för givet i den här tävlingen. Det var magiskt när mitt namn ropades upp, säger Sanna Nielsen till TT Spektra.

Annons

För tre år sedan kom sångerskan tvåa med den storslagna balladen ”Empty room”. Nu får hon chansen till revansch med sin uptemposchlager ”I’m in love”.

Vinnaren känner starkt för sin låt, som hon menar är så bra att den tvunget skulle vidare till final.

– Det går inte att ducka för den här låten. Jag hade bestämt mig för att inte vara med i Melodifestivalen i år, men när jag hörde refrängen kände jag att det här kommer det att bli väldigt svårt att tacka nej till. Jag tror den går rakt in i hjärtat på folk.

Sanna Nielsen får sällskap till Stockholm av Brolle som framför sin ”7 days and 7 nights”.

– Jag var väldigt nervös när jag väntade på resultatet, men det var en bra stämning mellan oss artister och jag sa till de andra att hur det än går för oss ska vi ha en jävla rolig fest i kväll, säger Brolle.

Loreen och The Moniker, Daniel Karlssons alter ego, får en ny möjlighet att ta sig till final när de uppträder i andra chansen i Sundsvall lördagen den 5 mars.

Nästa vecka far schlagercirkusen vidare till Linköping där favoritskapet på förhand bärs av Linda Sundblad, The Playtones och förra årets stora stjärnskott – Eric Saade.

Vidare till Globen hittills:

Danny: ”In the club”

Swingfly: ”Me and my drum”

Sanna Nielsen: ”I’m in love”

Brolle: ”7 days and 7 nights”

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons