Annons
Nöje

Evocation aktuella på tysk festival

Hallå där, Marco Palmén, gitarrist i metalbandet Evocation.
Nöje • Publicerad 4 januari 2008
Evocation.
Evocation.Foto: bt-arkiv

Vilken start på 2008. Två stora festivalspelningar i Tyskland är redan inbokade och så har er debutskiva, Tales from the Tomb, av tidningen Metalhammer Germany utsetts till 4:e bästa skivan 2007. Kan du berätta mer?

– Det är alla skribenter och journalister för tidningen Warhammer Tyskland som har röstat fram vilka skivor från året som de tycker har varit de bästa. Och då kom vi på fjärde plats. Vi blev dessutom utsedda till årets climber/newcomber i samma tidning.

Annons

Hade ni väntat er något sådant?

– Vi har fått fina recensioner i Europa och fick sex av sju i just Warhammer men det här var lite över förväntan. Foo Fighters kom till exempel på nionde plats, och Nightwish på åttonde plats.

I sommar är ni hittills inbokade att spela på två festivaler i Tyskland, Wacken och inomhusfestivalen Way of darkness. Vad är det för slags festivaler?

– Wacken open air är världens största utomhusfestival och förra året besöktes den av 70 000 människor. I år ska bland andra Iron Maiden och At the gates spela. Way of darkness är en tre-dagarsfestival som spelas inomhus.

Har ni besökt någon av festivalerna tidigare?

– Det är ingen i bandet som har varit på de här festivalerna tidigare men just Wacken är det flera boråsare som åker till varje år. Det brukar gå en festivalbuss härifrån. Att spela där är lite av en dröm som går i uppfyllelse, det är ju festivalernas festival för metalband.

Vad betyder det här för er och det fortsatta 2008?

– Vi hoppas att det här ska sprida sig. Att spela på Wacken är något som ger eko i världen eftersom det är en omtyckt och bra festival.

Therece Tilly

therece.tilly@bt.se

033-700 07 04

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons