Annons
Nöje

Dubbeljobb för Danny Saucedo

Danny Saucedo ska både sjunga och dansa på fredag.
Nöje • Publicerad 29 februari 2008
...och samme Danny Saucedo sjunga i "Så ska det låta" i SVT.Foto: Carl-Johan söder/SVT
Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Den som bänkar sig framför tv:n på fredag kan se Danny Saucedo dansa i "Let's Dance" i tv 4...Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Då konkurrerar han med sig själv om tv-tittarna i "Let's dance"i TV 4 och i premiären av "Så ska det låta" i SVT 1.

– Förhoppningsvis vinner vi båda, säger han om dubbelexponeringen.

Annons

Vilken Danny ska fansen välja på fredag? Killen som dansar tango i rosa 80-talsdräkt eller han som sjunger bakom ett piano tillsammans med Sonja Aldén?

– Vi hoppas ju att de som hejar på oss inte sitter och tittar på SVT och glömmer bort att rösta. De får jättegärna zappa lite, det hade nog jag gjort, men de får inte glömma att rösta, säger Danny Saucedo.

Titta hit, Oldsberg!

Han tycks ha en förkärlek för stora tv-produktioner med miljontals tittare. Det började i "Idol", gick vidare till "Let's dance" och nu "Så ska det låta".

– Ett annat program som jag jättegärna skulle vara med i är Melodifestivalen. Och "På spåret" - där vill jag sitta och tuta, det vore kul.

Men först ska han ta sig igenom dansandet. Tillsammans med Malin Johansson har Danny Saucedo hängt sig kvar i "Let's dance" under sju program. I förra veckan kom paret på en tredje plats.

Men det började slitigt med en stukad fot som hotade hans medverkan i programmet. Sedan har han dragits med smärtor i knäna, och i veckan har träningen fått ge vika för en förkylning. Dessutom är Danny Saucedo upptagen på andra håll med sin trio EMD (Erik Segerstedt, och Mattias Andréasson).

– Jag längtar efter att få stå i studion och sjunga. När man står där inne tänker jag "Å, det är det här jag kan så himla bra". I dansen får man försöka kämpa hela tiden.

Dansat breakdance

Tidigare har Danny Saucedo dansat breakdance, något som märks i fredagens uppträdande där han inleder med en robotdans. Annars har det mesta varit nytt och svårt.

Annons

– Malin är lite smått frustrerad hela tiden. "Kom igen, mera! Mera känsla! Ta på mig!" säger hon hela tiden när vi tränar.

Men du, finns det inte en risk för överexponering om du syns överallt?

– I mitt yrke är det ju aldrig fel med överexponering. Rent artistiskt och PR-mässigt är det här det bästa som kan hända mig. Det är en fantastisk möjlighet för mig att visa vad jag går för.

Emma Ågrahn

TT Spektra

emma.agrahn@ttspektra.se

Veckans danser i "Let's dance" Danny Saucedo och Malin Johansson: TangoTony Rickardsson och Annika Sjöö: JiveKarl Petter Bergvall och Jeanette Carlsson: TangoLinda Lampenius och Daniel da Silva: TangoMatte Carlsson och Carin da Silva: TangoTina Nordström och Tobias Karlsson: Jive

"Så ska det låta"

Danny Saucedo tävlar tillsammans med Sonja Aldén i Putte Nelssons lag mot Chris Lindh och Marie Lindberg i Stefan Gunnarssons lag när "Så ska det låta" har säsongspremiär i SVT 1 i kväll.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons