Annons
Nöje

Dolph Lundgren stal schlagershowen

Dolph Lundgren stal showen i Örnsköldsvik. Hollywoodsvensken glänste starkast under Melodifestivalens generalrepetition.
Nöje • Publicerad 6 februari 2010

– De andra artisterna får gå hem och öva, sade han och fyrade av ett leende.

Vem hade kunnat tro att actionhjälten var en sådan sång– och dansman?

Annons

Dolph Lundgren rev ned mest applåder i Örnsköldsvik när han framförde Elvis Presleys "A little less conversation" som mellanaktsnummer.

Programledaren bjöd på både sång, dans och trumsolo.

– Jag hoppas att folk tycker att det var kul. Det är ett stort shownummer, det är lite Las Vegas över det hela. Jag har övat ett par månader, man kan inte tänka efter när man står där, då är det kört. Man måste kunna det bra från början, säger han till TT Spektra.

Hans talang som vokalist var oväntad för schlagerpubliken.

– Det är så bra val med den här sången. Elvis Presley har ungefär samma tonläge som jag. Det kändes skönt, men man får ta i som fan.

"Sköna rytmer"

Ola var den artisten som tog emot mest jubel från publiken med sin "Unstoppable".

– Det var sjukt roligt, man kände publikens närvaro. Min låt har mycket energi, det är sköna rytmer. Man kan inte sitta still till den, det är en sådan låt som får en att vilja röra på skinkorna, säger han.

Anders Ekborgs operarocknummer "The Saviour" möttes också den av stora applåder i Ö–vik.

– Det kände som ett väldigt gensvar. Jag hade hoppats på det, men inte räknat med någonting. Antingen gillar man den här låten eller så gillar man den inte alls, säger han.

Annons

Vilken är den svåraste passagen?

– Den ligger högt hela tiden. Det svåraste är att ha kvar något på slutet och sätta sista tonen. Då är det precis max jag har, jag har inget mer att ge.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons