Annons
Nöje

De är klara för "Big Brother"–huset

Realityserien "Big brother" framhålls ofta som värsta formens förnedrings–tv. Det har inte stoppat 16 unga svenskar från att tacka ja till 100 dagars isolering under ständig kameraövervakning.
Nöje • Publicerad 20 februari 2011

Mänsklig interaktion är inte alltid vackert. Dokusåpan "Big brother" introducerade det "guppande täcket" för den svenska offentligheten och skandalrubrikerna har varit många sedan programmet fick svensk premiär 2000. Tv–publiken har fått se livesända intriger, urspårade fester, frierier och deltagare som svimmat av utmattning.

Senast tv–showen sändes i Sverige var 2006, men på söndag är det dags igen. Bland tusentals sökande har 16 personer valts ut till nystartade TV 11:s nygamla satsning.

Annons

Väldigt taggad

En av dem är Martin Granetoft, 22–årig badvakt från Hörby i Skåne.

– Jag är väldigt taggad på att vara med, jag känner ingen nervositet. Det enda är osäkerheten kring vilka de andra är, säger han.

Martin Granetoft kväver ett skratt innan han svarar på frågan om hur hans familj reagerade när de fick veta att han skulle in i "Big brother"–huset.

– De blev lite nervösa först och sade "skäm inte ut dig". Men det är ändå ganska häftigt ändå att bli utvald bland 7 500 personer. Jag ser det mer som en chans än en risk. Folk ser en och om man är schysst och smart så kan det öppna dörrar.

Känd från tv

Så tänker inte Cilla Domstad, 39 år. Hon är tävlingens äldsta deltagare och med erfarenhet från "Parlamentet", "Dansfeber" och "Roast" räckte inte uppmärksamhet från tv för att locka henne.

– Jag ville inte vara med från början, men de headhuntade mig och tjatade. Det känns som att "Big brother" är mer seriöst nu än det var tidigare. När min ex–make sade att han ställer upp och tar hand om våra barn, och min pojkvän backade upp mig, kändes det okej till 100 procent, säger hon.

Snittåldern bland deltagarna är 26 år och Cilla Domstad säger att hon kommer att ta fram sin inre trebarnsmamma om det behövs.

– Hoppas det inte blir för mycket fylla och sånt. Är det trotsålder på 20–åringarna säger jag ifrån direkt, säger hon.

Annons

"Big brother" har nypremiär den 20/2.

Alla deltagarna

Cilla Domstad, 39, Gävle, ståuppkomiker.

Ebba Berglund, 24, Malmö, student.

Jessica Karlén, 22, Lund, student.

Martin Granetoft, 22, Hörby, idrottsinformatör och badvakt.

Niklas Frantassiev, 20, Stockholm, nattklubbsarrangör.

Peter Orrmyr, 33, Göteborg, kock.

Rickard Andersson, 27, Malmö, dj och manager.

Christian Lundgren, 24, Farsta, arbetssökande elektriker.

Simon Danielsson, 29, Umeå, snickare.

Tobias Holm, 30, Örebro, egenföretagare.

Robney Da Silva, 23, Handen, säljare.

Katerina Kazelis, 33, Malmö, lärare.

Annie Almén, 26, Lidköping, student.

Sara Jönsson, 24, Malmö, butiksbiträde och bartender.

Sonia Kamau, 22, Stockholm, makeupartist.

Sanna Redsäter, 23, Floda, dansare.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons