Annons
Nöje

Darin storfavorit på lördag

Melodifestivalens puls slår i ballad–takt. Darin och hans låt "You're out of my life" har greppet om Göteborg.
Nöje • Publicerad 19 februari 2010
Darin är storfavorit inför lördagens deltävling i Göteborg.
Darin är storfavorit inför lördagens deltävling i Göteborg.Foto: BT Arkiv

Repetitionerna är avklarade. Låtarna uppspelade. Oddsen satta. Och utgångsläget är precis som innan: Darin Zanyar kandiderar som schlagerfinalist i Globen.

Själv tar 22–åringen uppståndelsen i Göteborg med ro.

Annons

– Jag har ingen aning om mina chanser, det kan gå hur som helst. Men jag kommer så klart att göra allt jag kan för att göra mitt bästa och försöka få fram känslan i låten, säger Darin, som nu förbereder sig inför lördagens schlagerdrabbning.

– Formen känns bra. Jag har fått vila ut så det känns bra jag har fått sova väldigt länge i natt. Jag torr–repade i onsdags och nu ser jag verkligen fram emot att få lyssna på ljudet och fixa det.

Och siktet är inställt – på vinst.

– Jag kommer så klart att göra allt jag kan, göra mitt bästa, jag hoppas ju på det bästa, säger Darin och ler.

Vad tror du om konkurrensen?

– Konkurrenterna har jag ingen koll på, jag har inte hört låtarna än. Så det ska bli väldigt spännande att få höra dom.

En annan artist som fått uppmärksamhet i Scandinavium är Erik Linder.

– Repetitionerna har gått jättebra. Vi satte numret fort och sedan har jag övat på hemma. Jag var lite förkyld i morse när jag vaknade, men det hade varit osportsligt att vara helt frisk. Det känns som att man ska vara lite småsnuvig, säger han och skrattar.

Låten han framför – "Hur kan jag tro på kärlek" – är bland annat skriven av Ted Gärdestads bror Kenneth.

– Det osar Gärdestad om låten. Den är helt fantastiskt. Och texten! Bara att få sjunga en Gärdestad–text är en stor ära för mig, säger Erik Linder.

Annons

Hårdrocksbandet Crucified Barbara – som framför balladen "Heaven or hell" – satsar på att bli de första tjejerna i Globen–finalen.

– Det hoppas vi på. Jag tycker att vi har en jättebra låt. Och hade man inte tyckt att den var grym så hade man inte ställt upp, säger gitarristen Klara Force.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons