Näringsliv

Under rekonstruktionen: JC i nytt samarbete med Boråsföretag

Sverige Artikeln publicerades
JC och Svea i nytt samarbete.
Foto: Arkiv/Lars-Åke Green
JC och Svea i nytt samarbete.

JC, som nyligen gick in i en rekonstruktionsfas, har börjat ett samarbete med varumärket Svea.

I slutet på februari fick JC grönt ljus för att fullfölja sina rekonstruktionsplaner, trots motsättningar från Skatteverket och flera borgenärer. De fick tre månader på sig att komma till rätta.

Nu börjar de samverka med Boråsföretaget Svea.

Med start i veckan kommer Sveas kläder finnas på egna ytor i tio av JC:s butiker runt om i landet, det skriver tidningen Habit. I hälften av butikerna kommer också Sveas barnkläder att finnas tillgängliga.

– Jag ser detta som ett fantastiskt bra samarbete där Svea får tillgång till JC:s suveräna butikslägen och skyltfönster i både större och mindre städer samt i shoppingcentrum. Nu har vi möjlighet att tillsammans med JC:s kunniga och engagerade personal visa upp hela vårt Svea-koncept, säger Kiki Wallmansson, vd och grundare av Svea, till Habit.

I rekonstruktionsplanen ingick att företaget skulle börja använda sig av en ny affärsmodell vilken inkluderar att kläderna säljs genom kommissionsupplägg. Samma modell ska användas i det nya samarbetet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.