Annons

Under rekonstruktionen: JC i nytt samarbete med Boråsföretag

JC, som nyligen gick in i en rekonstruktionsfas, har börjat ett samarbete med varumärket Svea.
Sverige • Publicerad 7 mars 2019
JC och Svea i nytt samarbete.
JC och Svea i nytt samarbete.Foto: Arkiv/Lars-Åke Green

I slutet på februari fick JC grönt ljus för att fullfölja sina rekonstruktionsplaner, trots motsättningar från Skatteverket och flera borgenärer. De fick tre månader på sig att komma till rätta.

Nu börjar de samverka med Boråsföretaget Svea.

Annons

Med start i veckan kommer Sveas kläder finnas på egna ytor i tio av JC:s butiker runt om i landet, det skriver tidningen Habit. I hälften av butikerna kommer också Sveas barnkläder att finnas tillgängliga.

– Jag ser detta som ett fantastiskt bra samarbete där Svea får tillgång till JC:s suveräna butikslägen och skyltfönster i både större och mindre städer samt i shoppingcentrum. Nu har vi möjlighet att tillsammans med JC:s kunniga och engagerade personal visa upp hela vårt Svea-koncept, säger Kiki Wallmansson, vd och grundare av Svea, till Habit.

I rekonstruktionsplanen ingick att företaget skulle börja använda sig av en ny affärsmodell vilken inkluderar att kläderna säljs genom kommissionsupplägg. Samma modell ska användas i det nya samarbetet.

Magdalena Strömberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons