Annons

Tre räntehöjningar på en vecka

För tredje gången inom loppet av en vecka har argentinska centralbanken höjt styrräntan, allt i ett försök att få bukt med landet stigande inflation.
Ekonomi • Publicerad 4 maj 2018
Argentinas finansminister Nicolás Dujovne.
Argentinas finansminister Nicolás Dujovne.Foto: Pedro Lazaro Fernandez

I dag meddelade centralbanken att man höjer styrräntan med 6,75 procent till 40,0 procent. Totalt har nu räntan höjts med 12,75 procentenheter inom loppet av sju dagar.

Landets finansminister Nicolás Dujovne har meddelat att man ska använda alla penningpolitiska verktyg för att nå inflationsmålet på 15 procent, detta efter att inflationen i mars stigit ytterligare och på årsbasis ligger på 25,4 procent.

Tidigare räntehöjningar har dock inte kunnat hindra landets valuta att rasa i värde, när man på eftermiddagen nu gjorde en tredje höjning fick det i alla fall önskad effekt inledningsvis och peson stärktes med 4,55 procent mot den amerikanska dollarn.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons