Annons

Nytt projekt ska ge mer tillgängliga lokaler

Fastighetsbolaget Cernera inleder ett nytt projekt som ska öka tillgängligheten i deras fastigheter, med hjälp av Boråsföreningen Våga satsa vinn. ”Vi vill ta det ett steg längre” säger marknadschef Emelie Lindell.
Borås • Publicerad 26 april 2018 • Uppdaterad 27 april 2018
Gallerian i Pallashuset är en av de lokalerna som ska utvärderas i projektet.
Gallerian i Pallashuset är en av de lokalerna som ska utvärderas i projektet.Foto: Fredrik Tano

Under våren ska fastighetsägaren Cernera samarbeta med organisationen Våga satsa vinn, för att sätta fokus på fysisk och psykisk tillgänglighet. Tanken är att uppmärksamma förbättringsområden i bolagets kommersiella lokaler, så att fler kan få en bra och enkel vardag.

– Vårt uppdrag till dem är att vi vill vara bättre än vad lagen kräver. De kraven uppfyller vi redan, utan vi vill ta det ett steg längre och göra det ännu bättre, säger Emelie Lindell, marknadschef på Cernera.

Annons

Våga satsa vinn jobbar för ökad tillgänglighet för alla och samarbetar med så väl kommun och näringsliv som andra organisationer och privatpersoner.

Tillsammans med en inhyrd konsult ska representanter från föreningen besöka Cerneras kommersiella fastigheter och utvärdera tillgängligheten. De ska dock inte göra besök inne hos hyresgästerna, utan i gemensamma ytor som exempelvis gallerian i Pallashuset, som Cernera har ihop med Järngrinden.

Det kan exempelvis handla om bredden på dörrar eller vad som gjorts för att dämpa ljudvolymen i lokalen. Tanken är att det sedan ska resultera i en checklista som företaget kan utgå ifrån i sitt arbete.

– Det kommer säkert vara vissa saker som är enkla att åtgärda direkt, och andra som vi först måste utvärdera och undersöka om det går att göra på sikt. Vi vill få en status och se var vi ligger, säger Emelie Lindell.

Cerneras hyresgäster ska också bjudas in till en föreläsning med Tommy Mäkelä från Våga satsa vinn, för att lyfta fram den köpkraft som kan frigöras i lokaler som är anpassade för fler.

Agnes WestbergSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons