Annons

Nya Willys skärper matkonkurrensen i Borås

Med Willys ombyggnad klar blir det ytterligare ett snäpp hårdare konkurrens bland livsmedelsbutikerna i Borås.
Näringsliv • Publicerad 10 december 2008
Butikschefen Peder Magnusson håller koll på det nybakade.
Butikschefen Peder Magnusson håller koll på det nybakade.Foto: Ingemar Brink

På tisdagen var det fullt kundpådrag när Willys officiellt tog den nya butiken i bruk. Men det har aldrig varit stängt sedan om byggnadsjobbet startade vecka 12.

– Vi har naturligtvis tappat en del försäljning under byggperioden. Butiken har inte fungerat helt normalt och en del har valt att handla på annat håll under tiden. Men idag ser vi många komma tillbaka och därtill många nya intresserade, säger Peder Magnusson, butikschef hos Willys i Borås.

Annons

Det har varit et tuff tid för både personal och kunder.

– Fantastiskt är att se vilket tålamot och engagemang som visats från båda håll under den här tiden, säger butikschefen.

500 nya kvadratmeter från det som tidigare var grannbutik ger totalt 3000. En 100 kvadratmeters transformatorstation mitt i butiken har flyttats ut.

Kassalinjen har vridits 90 grader. Framför allt har färskvarudelen fått tilldelning av större ytor.

– Här vill vi ge överblick och saluhallskänsla. Bakning och grillning i butik bidrar också till doft- och inköpsglädje, säger Peder Magnusson.

Självskanning är också nytt för Willys i Borås. Kunderna registrerar själva det som läggs i kundvagnen och betalar sedan i kassan.

– Maxi har påverkat oss förvånansvärt lite. Men så ligger ju också den stormarknaden i en annan del av stan. Kanske blir det samma resultat för oss när Citygross öppnar. Vi ser ljust på framtiden, säger Peder Magnusson.

1992 etablerades den göteborgska lågprisaffären LL på Knalleland. Denna har sedan utvecklats till Willys, som nu ingår i börnoterade Axfood, där även Hemköp finns.

– Vårt läge här i Knalleland har utvecklats mycket. Vi var bland de första här. Nu är vi ett helt gäng kundmagneter i denna gren av Knalleland, säger Peder Magnusson.

Han ser dock fram emot den nya broförbindelsen som ska öppna upp för ytterligare en tillfart. Då kan rondellerna avlastas. Speciellt kring löningar kan det rulla trögt där.

Ingemar Brink
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons