Annons

Kinnarps tar tåget

Gent nästa! På tisdagen tog de första möblerna från Kinnarps tåget från Falköping till belgiska Gent. Kontorsmöbelföretaget lägger över mer transporter till järnväg.
Näringsliv • Publicerad 14 maj 2008
Ett lyft för punktliga och utsläppssnåla tranporter. FOTO KINNARPS
Ett lyft för punktliga och utsläppssnåla tranporter. FOTO KINNARPSFoto: 

Tidigare har Kinnarps använt tåget inom Sverige, framför allt från Jönköping till Norrland. Men nu skickas företagets produkter även till kontinenten på räls.

Järnvägen förbi Kinnarp är ju numera förädlad till gång- och cykelväg. Möblerna lastas vid fabriken i Kinnarp på växelflak som går på lastbil de tio kilometerna till stambanan i Falköping. Sedan lyfts flaken över till järnvägen – och så är det bara att rulla vidare ner genom Europa.

Att minska koldioxidutsläpp är ett skäl. På räls slipper man också köer, stopp och förseningar som är resultatet av trafiksitautionen på de vanliga vägarna mot Gent.

Ingemar Brink
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons