Näringsliv

Gina Tricot-huset byter färg – vill uppmärksamma våldet

Borås Artikeln publicerades
Gina Tricot och Länsförsäkringar Älvsborg ska låta byggnaden lysa i orange.
Foto: Lars-Åke Green
Gina Tricot och Länsförsäkringar Älvsborg ska låta byggnaden lysa i orange.

Till helgen kommer Gina Tricot och Länsförsäkringar Älvsborgs byggnad byta färg i en manifestation i samband med FN:s Orange Day.

Den 25 november är FN:s internationella dag för avskaffande av våld mot kvinnor, också kallad Orange Day. Detta kommer Gina Tricot och Länsförsäkringar Älvsborg att uppmärksamma genom att över helgen låta byggnaden i Borås lysa i färgen orange.

”Vi visar vårt stöd dels genom att lysa upp vår byggnad i orange, men också genom att skänka pengar till ändamålet. Förhoppningsvis kommer också många av medarbetarna i huset till jobbet med något orange på fredag”, skriver de i ett pressmeddelande.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.