Annons

Förlust för Hemtex

Hemtex satsar på verksamheten i Sverige, avvecklar i Danmark, drar ned kraftigt i Finland och ser över verksamheten i Norge.
Näringsliv • Publicerad 16 februari 2010

"Vi genomför helt enkelt en sanering av koncernens finanser och byter om till en marknadsanpassad kostym. Med detta viktiga arbete som grund öppnar vi till hösten dörren till nya Hemtex", skriver bolagets vd Erik Gumabon i textilkedjans bokslutsrapport för det avkortade räkenskapsåret.

Bolaget gjorde en förlust före skatt på 62,1 miljoner kronor för räkenskapsårets förkortade och sista kvartal. Räkenskapsåret påbörjades i maj och avslutades vid årsskiftet. Under samma period året före gjorde Hemtex en vinst på 32,3 miljoner kronor.

Annons

Nettoomsättningen sjönk till 333,8 miljoner kronor, från 352,6 miljoner kronor.

För att behålla positionen som marknadsledare i Sverige krävs genomgripande rationaliseringar samt ordning och reda i koncernens finanser, skriver vd i rapporten. Bolaget ska se över samtliga intäkts- och kostnadsposter.

"Men vi ska även ta nödvändiga utvecklingssteg för att möta kundernas efterfrågan på en alltmer konkurrensutsatt hemtextilmarknad. Därför kan dagens förkortade årsbokslut ses som ett omställningsbokslut för framtiden", skriver Gumabon.

Styrelsen föreslår att ingen utdelning betalas ut för året.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons