Annons

Finansiering klar för Klätterskogen

Klätterskogen i anslutning till djurparken blir verklighet. Finansieringen för projektet är nu klar. 1 maj får Borås en ny höjdarattraktion.
Näringsliv • Publicerad 17 december 2008
1 maj räknar Tamara Christmann och Manuel Wittek med att öppna Klätterskogen.
1 maj räknar Tamara Christmann och Manuel Wittek med att öppna Klätterskogen.Foto: Ingemar Brink

I september presenterade Tamara Christmann sina planer på en klätterskog, en äventyrsanläggning bland trädtopparna för hela familjen. Läget nära djurparkens entré sågs som idealiskt.

Mycket var då osäkert. Framför allt finansiering.

Annons

Men Tamara Christmann och hennes affärspartner Manuel Wittek har strävat på. Bankmöten, språngbräda, affärsängelsmöte, Curamusansökan, Venture Cup... Med gott resultat.

– Men avgörande för oss är att vi kan få med oss bra partners som både kan stötta med kapital och erfarenhet. Med Bernt-Åke Sandberg och Micael Barrstrand har vi det, säger Tamara Christmann.

Sandberg och Barrstrand har många år tillsammans inom Hydriagruppen. Sandberg har sålt sin andel i det bolaget till Barrstrand men är kvar som ordförande. Det är de bådas bolag Asgard AB respektive Hydria Invest AB som gör den ekonomiska satsningen. Klätterskogen AB är nu under bildande med de fyra som partners.

– Den entusiasm och driv som Tamara och Manuel visar är exceptionell. Vi vill stödja dem. Dessutom ser vi att Klätterskogen kan tillföra Borås något verkligt bra, säger Bert-Åke Sandberg.

– Klätterskogen är ett verkligt kul initiativ med massor av energi. Vi bidrar med vår erfarenhet. Dessutom har vi reklambyrå, it-kapacitet och skogskunnande i huset, säger Michael Barrstrand.

I mars ska bygget igång. 1 maj ska Klätterskogen invigas. Så är planen. Just nu förhandlas med leverantörer av utrustning. En bit över en miljon beräknas den kosta.

Stiftelsen Curamus, Swedbank Sjuhärad och Almi bidrar också med finansiering.

– Vi ha många idéer. Tyska experter på besök var entusiastiska för platsen. Det här blir riktigt bra, säger Tamara Christmann.

Ett formellt beslut av kommunen att upplåta marken är det enda som återstår innan allt är grönt.

Ingemar Brink
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons