Annons
25 förlorar jobbet när Eniro lägger ner sitt säljkontor för katalogen Gula sidorna i Borås. Eniro slår samman försäljningen för katalogen och för Eniro.se. I samband med det läggs Boråskontoret ner.
Näringsliv • Publicerad 12 januari 2010
Dags att ta ner skylten vid kontoret vi Albanoliden.
Dags att ta ner skylten vid kontoret vi Albanoliden.Foto: Ingemar Brink

Gula sidorna lämnar den gula staden Borås. På tisdagen varslades personalen, kontoret läggs ner direkt. Personalen får ut lön under varseltiden.

– I slutet på förra året fick vi veta att det planerades organisationsförändringar, men vi kunde inte ana att det skulle drabba oss så här, säger Jonathan Fhager Karlsson, som sedan nyligen är facklig företrädare för Unionen på Eniros Boråskontor.

Annons

Kontoret på Albanoliden i Borås startades för blott ett och ett halvt år sedan. Men nu är det slut, med omedelbar verkan.

– Eniro samlar ihop försäljningen för katalogen och Eniro.se för att bli mer effektiva. Då behöver vi inte längre så många medarbetare. Kontoren i Borås och Jönköping läggs ner, styrkan i Ronneby reduceras, säger Richard Wellemets, tillförordnad presschef på Eniro AB. Totalt minskas personalen med 60. Tre av dem kontor blir kvar.

Boråskontoret har fokuserat helt på telefonförsäljning. Den typen av försäljning ska minskas kraftigt till förmån för personliga besök. Detta låg Borås i fatet när kontoren skulle glesas ut.

Att gula sidorna i katalogform skulle vara en döende produkt bestrider Wellemets.

– Undersökningar visar att katalogen används mycket och har stor försäljningskraft. Varnnan person använder den gula katalogen minst en gång i månaden.

Trygghetsrådet och arbetsförmedlingen hör nu till dem som ska hjälpa medarbetarna finna nya jobb.

I november meddelade Eniro att kontoret för nummerupplysningen 118 118 läggs ner i Borås. Det drabbade 45 personer.

Eniro vill vara det ledande sökföretaget i Norden. Företaget har rötterna i Televerket/Telia och dess katalogverksamhet. 200 börsnoterades Eniro. Fidelity fonder samt fonder som står de svenska storbankerna nära är största ägare.

Totalt har Eniro runt 5000 anställda. Verksamheten är störst i Sverige och Norge, men också betydande i Danmark, Finland och Polen.

Ingemar Brink
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons