Annons

Dubbla modemärken flyttar från Boråslager

Både Polarn o pyret och Brothers kommer i höst att flytta sin lagerhantering från Borås. Det när koncernen satsar på en automatiserad logistiklösning.
Borås • Publicerad 6 mars 2019
Foto: Malin Hoelstad / SvD / TT

Under förra året visade koncernen RNB, Retail and brands, med märkena Polarn o pyret och Brothers i spetsen, en tillväxt på 60 procent för sin e-handel.

För att klara av den ökade e-handeln flyttar de sitt lager från Borås till ett automatiserat lager i Helsingborg. Det skriver koncernen i ett pressmeddelande.

Annons

– Vi har under de senaste åren arbetat intensivt med vårt digitala erbjudande vilket vår e-handelstillväxt är ett kvitto på. E-handelslogistik ställer dock helt andra krav på skalbarhet, flexibilitet och snabbhet än butikslogistik, säger Martin Jungerts, Logistikchef på RNB i pressmeddelandet.

Än så länge är det oklart hur många av de anställda i Borås som påverkas av lagerflytten som kommer att ske i höst.

Elin KullanderSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons