Näringsliv

Boråsföretagets vd får lämna med omedelbar verkan

Borås Artikeln publicerades
Foto: Tore,Meek

För två år sedan, i januari 2017, tillträdde David Thunmarker som vd på modeföretaget Oscar Jacobson. Nu meddelar bolaget att han lämnar sin post på dagen.

Under onsdagen kom beskedet att Oscar Jacobson styrelse och vd:n David Thunmarker enats om att han ska lämna sin post med omedelbar verkan.

– Om du inte känner att du har ett riktigt bra förtroende från styrelsen så är det inte kul att vara kvar som vd. Branschen är stentuff just nu och då vill man ha en annan profil på vd:n. Sen kan man fundera på om det är ett gemensamt beslut eller inte men till slut blir det ju det, säger Roger Tjernberg som nu går in som tillförordnad vd tills dess att en ersättare rekryterats.

Han satt själv som vd innan David Thunmarker tog över rollen och har efter skiftet suttit kvar i form av arbetande styrelseordförande. Framöver söker företaget en vd med större kunskap inom e-handel och varumärkesbyggande.

– Det är där vi måste stärka våra kompetenser. Men det är inget dramatiskt, det är sådant här man lever med som vd, säger Roger Tjernberg.

Herrmodeföretaget Oscar Jacobson grundades i Borås 1903 där de fortfarande har kvar sitt huvudkontor. 2017 hade de en omsättning på 282 miljoner kronor.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.