Annons

Autoliv ska bli stora på radar

Autoliv satsar nu även på radar för bilar. Detta sker genom att köpa radarsensorenheten inom Tyco Electronics för cirka 200 miljoner kronor.
Näringsliv • Publicerad 29 juli 2008

Autoliv ska nu bli en av de största leverantörerna även av radarprodukter till bilindustrin. Autoliv är redan världens största leverantör av krockkuddar och säkerhetsbälten.

Den inköpta Tyco-delen konstruerar och tillverkar närområdesradars och tillhörande sensorer åt världsledande biltillverkare, bland andra Daimler Benz, BMW och Chrysler.

Annons

Radarverksamheten är baserad i Lowell i USA och i Schweinfurt i Tyskland. Verksamheten har cirka 115 högt kvalificerade anställda inom konstruktion, tillverkning och försäljning.

– När bilindustrin nu går mot mindre fordon för att minska bränsleförbrukningen, ökar efterfrågan på system som gör det möjligt att undvika krockar, förklarar Autolivs vd Jan Carlson i pressmeddelande. Säkerhetssystem som krockradar kommer höja bilarnas säkerhetsbetyg. I USA införs denna ändring redan under 2009.

Autoliv är världens ledande bilsäkerhetsföretag med 43 000 medarbetare. Knappt 1000 av dessa jobbar i Vårgårda, företagets fördelseort.

Ingemar Brink
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons