Annons
Nyheter

65 mil – på en laddning

Den amerikanska allmänhetens lite plötsliga medvetenhet om bilars miljöpåverkan tvingar nu snabbt fram ny teknik.
Nyheter • Publicerad 29 januari 2008
Med en vanlig väggkontakt laddas Chrysler Eco Voyager på bara tre timmar. Sen kan den köras i 65 mil utan att producera några avgaser. Om nu inte elströmmen produceras med hjälp av olja eller kol, förstås.
Med en vanlig väggkontakt laddas Chrysler Eco Voyager på bara tre timmar. Sen kan den köras i 65 mil utan att producera några avgaser. Om nu inte elströmmen produceras med hjälp av olja eller kol, förstås.Foto: Rolf Gildenlöw

Det sätter sina avtryck också på bilsalongen i Detroit. Chrysler, som numera till största delen ägs av det amerikanska finansbolaget Cerberus, har startat ett företag i företaget (Environmentally Responsible Electric-drive vehicle technology) som utvecklar hybridsystem för sina kommande bilmodeller.

Chrysler Eco Voyager är en av dessa framtida bilar med en elektrisk motor på cirka 260 hästkrafter. Bilen kan köras 65 mil på fulladdade batterier. Laddning-en tar bara tre timmar.(TT Spektra)

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons