Annons
Nyheter

Benediktson i tårar efter schlagerskrällen

Först kom tårarna, sen skrällen. Ellen Benediktson överraskade alla och gick direkt till final.
Melodifestivalen har fyllt askungekvoten för i år, den begåvade sångerskan är blott 18 år och står inför sitt stora genombrott.
Nyheter • Publicerad 2 februari 2014
Foto: Henrik Montgomery

Hon kallar det sitt livs uppträdande.

- Tårarna bara rann när jag hade sjungit klart. Jag såg familjen i publiken medan jag sjöng och hade så svårt att inte börja böla att jag fick titta bort, säger Ellen Benediktson när TT träffar henne på efterfesten i Malmö.

Annons

Den unga sångerskan upptäcktes av Christer Björkman när hon var stand in för Frankrikes representant Amandine Bourgeois under Eurovision Song Contest i Malmö. Då fick den svenska sångerskan aldrig stå på scenen, men hon imponerade så pass på den svenske schlagergeneralen att han erbjöd henne en plats i årets Melodifestival.

Det var uppenbarligen rätt tänkt av Björkman som kan bocka av årets första schlagerskräll. Ellen Benediktson fängslade tv-tittarna som röstade henne direkt till final där hon får göra sällskap med storfavoriten Yohio.

- Ingen tippade att jag skulle gå vidare eller kunna slå Helena Paparizou. Men jag gick upp på scenen och hade kul och det blev jäkligt äkta. Min röst har aldrig varit så här bra, säger hon.

Det var fler som berördes av 18-åringens sång. Konkurrenten Mahan Moin åkte ur tävlingen och slutade på en sjunde plats, men även hon greps av Benedikstsons sång. Och grät en skvätt:

- Jag började gråta när de sa att Ellen gick vidare. Hennes sång går rakt in i hjärtat på mig.

Förhandsfavoriten och den forna Eurovisionvinnaren Helena Paparizou skrällde på sitt sätt när hon inte tog sig direkt till final. Men hon höll god min i elakt schlagerspel:

- Jag är inte ett dugg besviken. Varje gång någon snackat om att jag varit favorit har jag försökt hålla för öronen.

Paparizou får en möjlighet till revansch i Andra chansen som avgörs i Lidköping den första mars. Till Andra chansen tog sig även Linus Svenning, som var överlycklig över att han klarat sig kvar i tävlingen.

- Jag är så glad nu, det känns som om jag vunnit Eurovision, säger han.

Ellen Benediktson fick göra succé på hemmaplan. Hon bor i Malmö där hon fortfarande går på gymnasiet. 18-åringen var överväldigad över den oväntade framgången.

Annons

- Jag började inte sjunga professionellt förrän på gymnasiet. Min styrka är att jag har en unik approach som fångar folk, men jag har aldrig sett mig som den där tekniskt duktiga sångerskan.

Resultat i första deltävlingen

Direkt till final:

Yohio: "To the end"

Ellen Benediktson: "Songbird"

Till Andra chansen:

Linus Svenning: "Bröder"

Helena Paparizou: "Survivor"

Utslagna:

5. Elisa Lindström: "Casanova"

6. Alvaro Estrella: "Bedroom"

7. Mahan Moin: "Aleo"

8. Sylvester Schlegel: "Bygdens son"

Tre deltävlingarna återstår nu i Melodifestivalen: 8/2 i Linköping, 15/2 i Göteborg och 22/2 i Örnsköldsvik. Den 1/3 arrangeras Andra chansen i Lidköping och sedan är det dags i final i Stockholm den 8/3.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons