Annons
Nyheter

Anton Ewald vill gå hela vägen

Anton Ewald slutade fyra i Melodifestivalen i fjol. I år siktar han ännu högre.
Nyheter • Publicerad 20 februari 2014
Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

- Jag vill ta mig hela vägen till Danmark, säger han.

I förra årets tävling kom Anton Ewald från ingenstans och tog sig hela vägen till final via Andra chansen. Där slutade han precis utanför pallen.

Annons

- Sedan dess har det varit helt sjukt, det bara skiftade över en natt. Jag har fått hur mycket fans som helst, jag gjorde 50 spelningar i somras, det har varit galet kul och jag har bara försökt njuta av varje sekund, säger Anton Ewald.

I år är utgångsläget ett helt annat. På lördag ställer Anton Ewald upp i Melodifestivalens fjärde deltävling och redan på förhand är han en av de stora favoriterna.

- Det är bara kul, det betyder att jag har gjort något bra. Men det har ju varit mycket skrällar och överraskningar i år, man har ingen aning om hur det går. Det är både härligt och läskigt. Men jag tänker inte på konkurrenterna, jag fokuserar på mitt, säger han.

Att fokusera på sitt var en grej som Anton Ewald lärde sig i fjol. Redan då var han en erfaren dansare men han hade ingen erfarenhet av att stå i rampljuset som soloartist.

- Jag känner mig mycket tryggare nu. Jag hade tagit typ sex sånglektioner inför förra året. Nu har jag tränat hur mycket som helst, säger Anton Ewald.

Ändå var det inte självklart att han skulle ställa upp igen. Men under sommarturnén frågade han sina fans om de tyckte att det skulle vara kul att se honom i Melodifestivalen ännu en gång. Svaret blev ett rungande "ja".

Målet är solklart - Anton Ewald tänker göra allt för att få representera Sverige i Eurovision Song Contest i Köpenhamn i maj.

- Vad som ska hindra mig från att gå hela vägen? Förhoppningsvis ingenting. Jag vill vinna, jag är inte kaxig men man måste sikta mot stjärnorna, säger han.

I år ställer Anton Ewald upp med bidraget "Natural". Han säger själv att det är samma typ av pop som fjolårsbidraget "Begging" men att "Natural" har mer soul och är mindre elektronisk.

- Ska jag vara med måste jag ha en vinnarlåt, inte bara en bra låt, och det känner jag att det här är. Många Melodifestivallåtar är lite hjärndöda för att de är så tydliga. Men "Natural" är en bra låt på riktigt, säger Anton Ewald.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons