Annons
Nyheter

Cykla i Champagne

Nyheter • Publicerad 14 april 2008

I helgen har jag i goda vänners lag varit och cyklat i Champagnedistriktet. Om man nu tänker sig att champagne är lite "posh" så kan man skala bort epitet vad gäller tillverkningen. Som att komma hem till en bonde i Länghem. Oerhört trivsamt och relativt enkelt.

Vad annars man kan reflektera över är fransmännens ovilja mot att prata annat än just franska. Jag har genom åren försvarat dem men jag kovänder nu och anser att man gör sig bättre förstådd genom att prata långsam svenska än att försöka på engelska.

Slutligen. Vi måste snacka lite om det här med flygvett. Eller kollektivtrafikvett om ni så önskar. Redan då de satte sig ner såg jag att det fanns en intressekonflikt dem emellan. Den fina kvinnan och jordbrukskonsulten från Skövde. De fick sätet bredvid varandra på flyget. Han pratade med henne i två timmar och hon var så trött det sista att hon var sugen på nödutgången. Före det att jag vände mig om trodde jag att det var Robert Gustavsson som körde ett frispel men jag är fortfarande inte riktigt säker. Tråkigt om man åker på den killen då vi snackar transatlantiskt. Bör du efter det vara hyggligt förtrogen vad gäller de senaste upplagorna av skördetröskor.

Mattias Grönberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons