Annons
Nyheter

Styrka och hetta för höstrusk

Få rätter värmer som soppa.
Nyheter • Publicerad 21 september 2010
Nudlar gör soppan mer mättande samtidigt som de tonar ner styrkan från chilin.
Nudlar gör soppan mer mättande samtidigt som de tonar ner styrkan från chilin.Foto: Dan Strandqvist

Kraftfullt smaksatt, åt det thailändska hållet, passar bra när höstrusket sätter in.

Här en lättlagad soppa på temat, med både styrka och härlig smak.

Annons

Asiatisk laxsoppa med nudlar och chili

För 4 personer

20 minuter

Till soppgrunden:

1 liter vatten

2 msk konc. kycklingfond

2 msk vitvinsvinäger

1 msk strösocker eller farin

1 1/2 msk fisksås (eller 1/2 tsk salt)

1 chilifrukt

Annons

Att lägga i:

300 g laxfilé

250 g torkade äggnudlar

1 röd paprika

50 g gröna bönor

2 salladslökar

5-6 champinjoner

rapsolja

Gör så här:

1. Förbered lax och grönsaker. Skär laxen i bitar med en dryg centimeters sida. Strimla paprika och salladslök. Skiva champinjonerna. Snabbstek lax och grönsaker i rapsolja. Ta upp och ställ åt sidan.

Annons

2. Koka upp vatten, kycklingfond, vinäger, socker eller farin och fisksås till soppgrunden. Klyv chilifrukten. Ta bort frön och fäste. Strimla resten fint och lägg i soppan. När soppan kokar läggs äggnudlarna i och får sjuda 2-3 minuter.

3. Lägg i den förstekta fisken och grönsakerna. Låt allt sjuda ytterligare någon minut. Smaka av och servera soppan rykande varm i portionsskålar.

Dan Strandqvist/TT Spektra

dan.strandqvist@ttspektra.se

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons