Annons
Nyheter

Sparsmakad miljö med mat från öst

Krog
Eest
Restaurang och sushibar
Stora Brogatan 17
Prisnivå: Förrätt 49– 99 kr, varmrätt
119– 249, dessert 79– 89 kr.
Nyheter • Publicerad 6 mars 2012

Inredningen på andra våningen är sparsmakad med i dubbel bemärkelse rena linjer. Restaurangen skiner som en operationssal, men inredningen är vilsam för ögonen och för själen. En trevlig detalj är att man har fri sikt in till kockarna i köket.

Stolarna är breda och sköna att sitta på. Friterade jätteräkor på japanskt vis med teriyakisås och majonnäs var snyggt serverade, de såg härligt krispiga ut, men smakar ingenting, varken räkor eller frityrsmet. Teriyakisåsen smakade bra men räckte liksom inte till. Lite vitlök från grannens tallrik gav en annan skjuts åt smaken. Räkorna serverades på en liten grönsallad med mycket sur dressing. 89 kronor. Ugnsgratinerade jättemusslor med vitlök för 99 kronor bestod av sex stora musslor med som serverades med vitlök och teriyakisås. Gott.

Annons

Varmrätten Seafood Madness beskrivs som skaldjur med basilika. Seafood, blåmusslor, räkor och några pilgrimsmusslor serverades med krispiga sockerärter, morötter, små blomkåls- och broccolibuketter i en riktigt het sås plus ris. Gott men hett för 179 kronor.

Kolgrillad oxfilé med hackad koriander och svartpepparås var två rejäla köttbitar i lagom het sås serverade med samma, krispiga grönsaker som till skaldjurstallriken. Riktigt gott för 199 kronor.

Yoghurtglass med skogsbär, nja röda vinbär växer förstås inte i skogen, men det fanns några frysta blåbär på toppen och inne i glassen fanns fryst hallonsås. Kostade 79 kronor och dämpade hettan efter varmrätten.

Chokladglass med en kärna av zablagione, en kräm på äggulor, socker och söt likör, och täckt med hasselnötter och kakao för 79 kronor var en bra avslutning.

Husets röda och vita vin kommer från vinmakaren Graffigna i Argentina. Det vita är en blandning av chardonnay och sauvignon blanc, det röda av shiraz och cabernet sauvignon. Båda är väl värda att drickas till Eests ganska välanpassade österländska mat. Eest har ett omfattande utbud av sushi vilket inte testades. Omdömena från andra gäster varierar från strålande till värdelöst.

Krogtestaren

Meny: 4

Mat: 4

Miljö: 3

Service: 4

Prisvärt: 3

18 av 25 möjliga

Lena Kvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons