Annons
Nyheter

Citronsill

Nyheter • Publicerad 29 mars 2010
En fräsch citronsill sätter både färg och smak på påskbordet.
En fräsch citronsill sätter både färg och smak på påskbordet.Foto: Anders Wiklund/Scanpix

4 portioner, 1 dygn

Fräsch och frisk sill som ger hopp om våren.

Annons

1 1/2 dl vatten

5 msk ättiksprit, 12 procent

1/2-1 dl socker

400 g konserverade sillfiléer för inläggning eller 4 urvattnade saltsillfiléer

1+1 citron

1 tsk hel kryddpeppar

1/2 purjolök

Blanda vatten, ättika och socker. Koka upp och sjud tills sockret löst sig. Låt svalna.

Skär sillen i sneda bitar.

Tvätta ena citronen och skär den i tunna skivor som sedan delas i mindre bitar. Skölj bort grus ur purjolöken och strimla.

Annons

Varva sill, citronskivor, kryddpeppar och purjolök i skål eller glasburk och häll över lagen. Riv i lite citronskal och pressa i några droppar saft från den andra citronen. Blanda försiktigt.

Låt stå svalt i minst 24 timmar.

Servera med grovt rågbröd och stark ost.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons