Annons

Upp till MP att visa vägen i Mark

Alliansen vann knappt över vänsterblocket – men det politiska läget i Mark är högst oklart.
Räkna med täta friarstråt hos Miljöpartiet som ännu inte valt block.
Mark • Publicerad 20 september 2010
Pelle Pellby tycker att Socialdemokraterna har ett bättre utgångsläge detta val eftersom Miljöpartiet i Mark lämnat dörren öppen för samarbete med båda blocken.
Pelle Pellby tycker att Socialdemokraterna har ett bättre utgångsläge detta val eftersom Miljöpartiet i Mark lämnat dörren öppen för samarbete med båda blocken.Foto: Hannele Parviainen
En ödeskväll för Margareta Lövgren. ?Det är nervöst? medgav hon vid valvakan i kommunhuset igår kväll.
En ödeskväll för Margareta Lövgren. ?Det är nervöst? medgav hon vid valvakan i kommunhuset igår kväll.Foto: Hannele Parviainen

– Jag är jätteglad över att Moderaterna ökar med flera procent, men jag ropar inte hej än, säger Margareta Lövgren.

Hon tänker jobba för sin målsättning att bli Marks högste politiker, men allt hänger på hur de kommande samtalen med Miljöpartiet går.

Annons

– De kan ju lika gärna välja att samarbeta med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, säger Lövgren.

Dessutom vill hon inte heller räkna bort Markbygdspartiet och Marks oberoende demokrater helt.

– Det finns flera möjliga koalitioner, men vi kommer i första hand att inrikta oss på samtal med de etablerade partierna, säger hon.

Socialdemokraterna i Mark backade med tre procentenheter jämfört med valet 2006. När BT besökte valvakan tidigare på kvällen höll kommunalrådet Pelle Pellby modet uppe trots att SVT:s vallokalprognos visade ett kraftigt ras för partiet.

– Vi har ändå ett bättre läge jämfört med förra valet, eftersom Miljöpartiet har lämnat dörren öppen för vilket block de tänker samarbeta med, sa han.

Centerpartiet som förra valet var 200 röster från kommunalrådsposten backar kraftigt.

Folkpartiet däremot tar ett rejält skutt uppåt, och torde knipa en tredje plats i kommunfullmäktige.

Icke att förglömma: ovanligt många svenskar har förtidsrösta i år. Hur det påverkar det högst oklara politiska läget i Mark återstår att se.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons