Annons

Tre Markelever åtalade för överfall på en annan elev

Tre elever vid Marks gymnasium har i dag åtalats för att ha överfallit en annan elev på skolan i början av december.
Mark • Publicerad 26 februari 2010

De tre åtalade är misstänkta för övergrepp i rättssak. En i trion misstänks också för grov misshandel och de båda övriga för medhjälp till grov misshandel.

Upprinnelsen till händelsen ska vara att offret under hösten hade vittnat i en rättegång och att de andra tre eleverna gillade hennes vittnesmål.

Annons

Trion ställde sig i vägen för flikan och började knuffa och dra i hennes kläder samtidigt som de frågade om det var "kul att ljuga i rätten". Flickan utsattes för kränkande tillmälen och en av angriparna ska också ha spottat på hennes jacka.

På vägen från skolan till Assbergs hållplats trappades angreppet upp och två av de åtalade ska ha dragit offret i håret varefter de började knäa och sparka henne samt slå henne i ansiktet. En av de anklagade ska också ha hotat att döda flickan.

Framme vid järnvägshållplatsen kulminerade det hela när en av angriparna ska ha slagit en cirka en kilo tung plåtbit i huvudet och i ryggen på flickan så att blodet började rinna. Åklagaren anser att de båda övriga misstänkta var med och främjade den grova misshandeln "med råd och dåd" genom sitt tidigare beteende och genom att följa med till platsen.

Rättegång väntar i Borås tingsrätt.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons