Annons

Strömmas studenter först ut

Strömmas studenter tog traditionsenligt studenten först av alla i Sjuhärad.
Mark • Publicerad 10 maj 2008
Erika Andersson, Sara Johansson, Emma Norberg och Rebecka Moen blev alla mottagna med personliga studentplakat.
Erika Andersson, Sara Johansson, Emma Norberg och Rebecka Moen blev alla mottagna med personliga studentplakat.Foto: Hannele Parviainen
Henrik Fernfors och Maj-Britt Johannesson skulle köra hem studenten Anneli i det självklara åkdonet för en Strömmaelev: lövad traktor och kärra.
Henrik Fernfors och Maj-Britt Johannesson skulle köra hem studenten Anneli i det självklara åkdonet för en Strömmaelev: lövad traktor och kärra.Foto: Hannele Parviainen
Carl-Johan Olsson från Vallda fick halsen full med hängande blomster.
Carl-Johan Olsson från Vallda fick halsen full med hängande blomster.Foto: Hannele Parviainen
? Vi ses därhemma. Evelina Johansson och Nadja From lämnade Strömmaskolan ståndsmässigt och åkte före släkt och vänner till bjudningen i Kinna.
? Vi ses därhemma. Evelina Johansson och Nadja From lämnade Strömmaskolan ståndsmässigt och åkte före släkt och vänner till bjudningen i Kinna.Foto: Hannele Parviainen
I släktens fokus. Martina Johansson från Varnum själv har siktet inställt på försäljning efter natubruksstudierna. ?Nu vill jag testa något helt annat?, säger hon.
I släktens fokus. Martina Johansson från Varnum själv har siktet inställt på försäljning efter natubruksstudierna. ?Nu vill jag testa något helt annat?, säger hon.Foto: Hannele Parviainen

Evelina Johansson och Nadja From gled ut från skolan med stil – i en Cadillac dekorerad med svenska flaggan.

– Det känns både skönt och jobbigt att lämna skolan. Det har varit tryggt att gå här, och nu ska man ta hand om sig själv, sa Evelina Johansson.

Annons

Hon har redan ordnat fast jobb i en zooaffär i Borås. Efter en lyckd praktikperiod fick hon chansen till inhopp och har nu en deltidsanställning.

Sara Johansson har också den närmaste framtiden utstakad.

– Det blir hästjobb till en början i alla fall. Jag ska jobba med islandshästar i Floda, och kommer att ha hand om både turridning och ridskola, säger hon.

Sommarpraktiken mellan årskurs två och tre gör att Strömmaeleverna kan ”kompa ut” tiden genom en osedvanligt tidig student.

Gårdagens festligheter inleddes med en samling i aulan där rektorn gav de vitklädda eleverna några ord på vägen.

– Ni ska jobba i en högriskbransch med levande, inte sällan opålitliga, varelser. Det gäller vare sig det handlar om hästar eller andra djur. Var rädda om er, sa Peter Gustavsson.

Därefter klev studenterna ut till kramkalaset hos den väntande skaran av anhöriga med blommor och plakat.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons