Annons

Strandrullstolar på gång till Sätila

Rullstolar som kan köras i sanden och även en bit ner i vattnet. Detta erbjuds snart på badplatsen Sätila sand.
Sätila • Publicerad 7 juni 2018
De nya strandrullstolarna testades förra veckan. Den 18 juni startar uthyrningen på Sätila sand. Foto: Magnus Larsson, Marks kommun.
De nya strandrullstolarna testades förra veckan. Den 18 juni startar uthyrningen på Sätila sand. Foto: Magnus Larsson, Marks kommun.

Snart erbjuds strandrullstolar vid badplatsen Sätila sand. Rullstolarna lånas ut från och med 18 juni och kommer vara gratis.

- Vi vill göra det möjligt för fler att kunna utnyttja våra fina badplatser, målet är att alla ska kunna använda kommunens badplatser, säger Margit de Boer, kommunens tillgänglighetssamordnare, i ett pressmeddelande.

Annons

De två rullstolar som kommer finnas tillgängliga består av tre hjul vardera och är anpassade för att kunna köras i sand. Dessutom kan de köras en bit ner i vattnet.

Utlåningen av rullstolarna är ett test och ett samarbete mellan Marks kommun och Sätila sportklubb.

- Roligt att vi får vara först i Mark och spännande när det händer något. Jag tror säkert att strandrullstolarna kommer göra badplatsen än mer populär, säger Kjell Pettersson i Sätila sportklubb.

Han har ansvarat för kiosken på badplatsen i 35 år och kommer vara den som står för uthyrningen.

Testet kommer att genomföras under denna sommar för att hur stor efterfrågan som finns.

Adrian NorlundSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons