Annons

Sohlberg Årets företagare i Mark

Världskände pianisten CM Karlsson uppträdde och Peter Apelgren var konferencier. Men Markshows Galas tydligast lysande stjärna var Hans-Erik Sohlberg, vd på Sohlbergs buss.
Mark • Publicerad 8 november 2014
Hans-Erik Sohlberg från Sohlbergs Buss tar emot priset Årets företagare i Mark
Hans-Erik Sohlberg från Sohlbergs Buss tar emot priset Årets företagare i MarkFoto: 

- Det var oväntat, men det känns jätteroligt! Ett fantastiskt erkännande, inte bara till mig, utan till hela företaget och alla våra anställda. De ska verkligen ta åt sig äran för det här priset, sade Sohlberg när i samband med galan tilldelades priset för Årets företagare i Mark 2014.

Hans-Eriks Sohlberg historia är en comebacksaga. Han grundade Marks Limousine i slutet av 1990-talet. Men sen drabbades Hans-Erik av allvarlig sjukdom, som höll honom borta i över ett och halvt år.

Annons

- Vissa dagar orkade jag inte stå på, benen säger han själv.

Hans-Erik Sohlberg var uträknad, men steg för steg, om än sakta, återkom krafterna. Han blev frisk från sin sjukdom och kom tillbaka. 2009 köpte han Svenljunga Taxi och döpte om företaget till till Sohlbergs Buss. Med säte i Skene har företaget på fem år i dag 100 bussar och lika många heltidsanställda chaufförer. Och nu blickar han framåt.

- Det här priset är ett bevis på att andra uppskattar det vi gör. Det här sporrar oss i vår fortsatta kamp att utvecklas. Med det här i ryggen kan vi göra nya satsningar.

Mathias Eriksson, ordförande för Företagarna i Mark och prisutdelare:

- Hans-Erik visar att ingenting är omöjligt och att det går att komma tillbaka. Han är värd det här priset. Samtidigt vill jag säga att alla är värdiga vinnare, och bara ha blivit nominerad ska ses som en stor ära. Det är jätteroligt att vi har så många duktiga företagare i Mark.

De övriga två nominerade var Anders Svensson och Joakim Olsson från Conmore (Hyssna), samt Jon Strand från Strand från Strands fordonskomponenter (Fritsla)

Motiveringen till priset:

"Hans-Eriks förmåga att kombinera ett starkt visionärt ledarskap med förmågan att få saker gjorda ligger bakom företaget Sohlberg Buss som idag omsätter 120 miljoner och har 100 bussar och lika många chaufförer. En företagare som brinner för näringslivet och föreningslivet. Sponsrar idag ett femtiotal föreningar och syns på såväl allsvenska sportarenor som division fyra-matcher men också på travbanor och i orienteringsskogar. Personal vittnar om en företagsledare med stort hjärta som vill alla väl. Ett gott föredöme och en stor förebild för andra företagare!"

Övriga priser på galan:

Årets kulturpris: Hans-Åke Månsson, körledare för Kinna gospelkör

Årets restaurang: Framnäs i Kinna

Årets turistföretag: Två skyttlar i Örby

Årets idrottspris: Elin Ljunggren, Mark basket

Årets uppstickare: Johanna Alvarsson, Excersice gym & fitness

Årets miljöpris: Lydde gård i Kinna

Årets överraskning: Mandy's Diner i Skene

Isak Andersson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons