Annons

Smygstart för hemsida

Marks kommun har hottat upp sin hemsida i strävan efter att erbjuda invånarna mer självservice och information.
Mark • Publicerad 11 januari 2009

Kommunens nya hemsida är numera grön. Inte som i miljömärkt, utan som i kommunloggans signalfärg. Den kommande veckan ska de inblandade i omgörningen sätta sig och utvärdera de synpunkter från allmänheten som inkommit och se vad som återstår i arbetet att lägga ut information på hemsidesportalen.

– Vi har utgått från användarens perspektiv – hur ska man lättare hitta information om kommunen? Många är involverade i det arbetet. Alla förvaltningar har en eller flera redaktörer ansvariga för sin information, säger kommunens informationschef Kerstin Guth.

Annons

Gymnasiet på mark.se

Största nyheterna är att gymnasiets hemsida, som hittills varit extern, kommer att plockas in i mark.se och att invånarna så småningom kommer att få möjlighet att följa sina ärendens gång i beslutsprocessen.

– Med säker inloggning kommer man att kunna se när det ligger hos handläggaren och när det ska till nämnden, om man tar ett medborgarförslag eller bygglovsansökan som exempel, säger Kerstin Guth.

Att hemsidan inte marknadsförts så mycket till kommuninvånarna än, beror på att all information inte ligger ute än och att viss teknik var tvungen att testas för att avslöja barnsjukdomarna.

Nästa steg blir att lägga ut grundinformation i lättläst version för funktionshindrade.

– Synskadade kan ta del av informationen med de hjälpmedel som idag finns, men sidan är inte teckentolkad.

Störst lyft tycker Kerstin Guth att socialförvaltningens information har fått.

– Och så har vi lagt ut mer information och statistik om orterna i kommunen.

Hannah Larsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons