Annons

Slog hammare i huvudet på campinggäst– åtalas

Nu åtalas den man som misshandlade två personer med en hammare på Sätila camping tidigare i sommar.
Mark • Publicerad 12 augusti 2014

Gärningsmannen ska ha bott på campingen under några veckor när han en natt spårade ur och misshandlade en man i 25-årsåldern med hammare så svårt att han fick krosskador i ansikte och huvud.

Händelseförloppet började sent på kvällen. Värden för campingen var på väg att gå och lägga sig när han hörde hur någon förde oväsen utanför hans husvagn. När han gick ut för att se vad som var på gång blev han attackerad av en man i 45-årsåldern som tog strypgrepp på honom.

Annons

Därefter drog sig mannen tillbaka till sin del av campingen. Men ett par timmar senare var han tillbaka hos campingvärden, nu ännu mer upprörd än tidigare. Denna gång hade han en hammare med sig och gav sig på en man i 25-årsåldern som ska ha suttit och tittat på tv i sitt förtält. 25-åringen ska ha fått fyra slag i huvudet och två slag i ansiktet innan värden kunde gå emellan för att avbryta misshandeln.

Polis och ambulans kallades till campingen, och mannen kunde gripas på plats.

Nu har han åtalats misstänkt för grov misshandel, misshandel och olaga hot för att ha misshandlat de båda männen. 25-åringens skador blev svåra efter misshandeln där han bland annat fick han flera skallfrakturer och tre tänder utslagna. Enligt åklagaren ska brottet bedömas som grovt eftersom det begicks med "särskild hänsynslöshet och råhet".

Den åtalade mannen är bosatt i Götene kommun.

Susanna Rabén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons