Annons

Skenebor fick konsumenttips

Brandmän, budget- och energirådgivare.
Mark • Publicerad 19 december 2008
Alexander och Elin Lindwall, 7 respektive 3 år, från Fritsla provsitter brandbilen under brandman Henrik Nordvall och konsumentvägledare Carina Alvéns uppsikt.
Alexander och Elin Lindwall, 7 respektive 3 år, från Fritsla provsitter brandbilen under brandman Henrik Nordvall och konsumentvägledare Carina Alvéns uppsikt.Foto: Oskar Pålsson

Alla fanns de på plats i Skene och Kinna i går.

Uppdrag: Informera om julens fällor.

Annons

– Det här är tredje året och det har varit mycket uppskattat, säger Carina Alvén, konsumentvägledare.

Trots julstressen var det många som stannade upp och pratade med såväl Alvén som övriga på plats.

– Jag upplever att det är många som stannar upp och pratar lite med oss. Det är många som tänker till, säger Jimmy Ung, insatsledare vid Räddingstjänsten.

Carina Alvén och Jimmy Ung stod för tredje året på Skene Torg, för att sedan fortsätta till Kinna, och informerade om faror som främst hör julen till. Ett informationshäfte med tips på hur man kan spara energi och pengar blandat med förebyggande tips mot brandfaror. *

– Jag har pratat med många i bankomatkön. Jag säger åt dem att dra och rycka i bankomaten och verkligen se efter att allt sitter fast. Gör det inte det är något fel. Det är mycket bedrägerier nu för tiden, säger Alvén.

Andra tips och råd som Markborna kunde ta del av var att undvika sms-lån, att alltid fråga efter öppet köp, behålla originalförpackningar och att stänga av elektriska apparater istället för att använda ”stand by”.

– Det har varit jätteuppskattat av folk – alla lär sig något, menar Alvén.

En av besökarna på var Carola Lindwall från Fritsla.

– Det är jättebra med sådana här grejer. Folk är för vårdslösa idag, säger Carola, som hade med sig sonen Alexander, 7, och dottern Elin, 3, som båda fick pröva att sitta i brandbilen.

– Det är roligt, men jag har suttit i en brandbil tidigare, avslöjar Alexander.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons