Annons

Skål för miljonen till Mark

Minab och Innovativa Mark får en miljon kronor i projektstöd.
Mark • Publicerad 31 december 2008
urban Karlsson, näringslivsservice, Minab, Björn Brorström, prorektor vid Högskolan i Borås, Hans Karlsson, styrelsemedlem i Minab, och Leif Ekberg, vd för Minab, firar miljontillskottet.
urban Karlsson, näringslivsservice, Minab, Björn Brorström, prorektor vid Högskolan i Borås, Hans Karlsson, styrelsemedlem i Minab, och Leif Ekberg, vd för Minab, firar miljontillskottet.Foto: Oskar Pålsson

Nu ska en projektchef tillsättas på heltid.

– Det här känns som starten för något som kan bli riktigt stort, säger Leif Ekberg, vd för Minab.

Annons

Innovativa Mark är ett arenaprojekt mellan Marks Kommun, Högskolan i Borås samt Minab (Marks idé- och näringslivsråd), som startade i slutet av oktober i fjol. Då sa Hans Karlsson, en av initiativtagarna för Innovativa Mark, så här till BT: ”Vi behöver stöd för att kunna genomföra det här i full skala. Men vi tror att vi kan plocka hem pengar, det ligger i tiden att syssla med innovation och forskning inom näringsliv och kommun.”

Han fick rätt.

Bara några veckor senare skickade de i väg en ansökan om stöd till projektet. Mottagare: Nutek, verket för näringslivsutveckling.

För ett par dagar sedan kom beskedet: En miljon kronor satsas på projektet. Avsändare: Nutek.

Nu börjar således arbetet med att använda pengarna på rätt sätt – allt för att företagarna i Mark ska få så bra förutsättningar som möjligt.

– Först och främst ska vi anställa en projektledare på heltid. En person som kan hålla i alla trådar och styra upp arbetet.

Förhoppningsvis är det en person som kan tillträda redan i februari, men det viktigaste i nuläget är att vi hittar rätt person, och det kan vara svårt på så kort tid. Vi har dock ett stort kontaktnät och är övertygade om att vi kommer att finna en bra ledare, säger Leif Ekberg.

Pelle Pellby (s), kommunstyrelsens ordförande, är glad över det ekonomiska tillskottet:

– Det är utomordentligt roligt att vi fick pengarna. Vi arbetade väldigt snabbt före ansökan skickades in och nu har vi pengarna. Det kan på sikt ge fler jobb, och det är bland det viktigaste för mig, att så många människor som möjligt har ett jobb. Med den bakgrunden är Innovativa Mark en viktig pusselbit i kommunens arbete.

– Det här samarbetet är unikt i vår region, vi är den första kommunen i åtminstone Sjuhärad, som ingått något sådant här. Det är också det som Nutek nämner i sin motivering, att de vill se hur vi lyckas utveckla det här i vårt område, säger Urban Karlsson, i Minabs ledning.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons