Annons

Sju döms för allvarlig brottsvåg

Misshandel, olaga hot, narkotikabrott, vapenbrott, grov misshandel, skadegörelse, häleri, snatteri, grov stöld.
Mark • Publicerad 13 juni 2014

Listan blir lång när sju personer nu döms för sammanlagt över två dussin olika brott.

Skolinbrott, amfetaminmissbruk och våldshot mot en tidigare flickvän - och då har man bara skummat på ytan i den 147-sidiga domen, som är en minst sagt skrämmande läsning. De totalt tjugonio brotten har begåtts från hösten 2011 till våren 2014.

Annons

Sex av de dömda personerna, varav flera är återfallsförbrytare, är hemmahörande i Marks kommun och det rör sig i flera fall om ganska unga människor. Bland annat en man i 30-årsåldern som döms till ett års fängelse. Sammanlagt fäller Borås tingsrätt mannen på tolv olika åtalspunkter, där grov stöld och narkotikabrott är två av punkterna.

En Markbo i ungefär samma ålder döms också till ett års fängelse, men för sex olika brott. Även här ingår rubriceringen grov stöld. En tredje Markbo, en man i dryga 20-årsåldern, fälls på fyra åtalspunkter, däribland dopningsbrott, och döms till 6 månaders fängelse.

Christoffer Sjölin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons