Annons

Rolf Hallberg, gruppledare för FP i Mark

På första plats? Rolf Hallberg, gruppledare för Folkpartiet i Mark, som idag har två mandat i kommunfullmäktige.
Mark • Publicerad 5 september 2010
Foto: 

Hur går det för er i valet?

– Vi kanske inte blir största allianspartiet, som KD hoppas på, men jag tror att vi blir betydligt större än KD. Vi har många nya medlemmar som är betydligt yngre än jag, och det är det bästa tecknet på att det finns en positiv attityd gentemot partiet. Det känns oerhört bra att dessa unga människor är beredda att jobba aktivt, vi har flera nya namn på vår vallista.

Annons

Varför ska Markborna rösta på er?

– Folkpartiet har en särklassig position i skolfrågor tack vare Jan Björklund. Det arbetet kan vi med lätthet bedriva på hemmaplan.

– Folkhälsan är ett område som intresserar mig mycket. Jag vill ha fler idrottslektioner i skolan, våra arenor ska hållas i gott skick och äldre på våra boenden måste få komma ut i friska luften varje dag för att värna om fysisk och mental hälsa.

Vad är din viktigaste valfråga?

– Jämställda bidrag till föreningar. Det satsas betydligt mer pengar på killar och män än på tjejer och damer. Jag efterlyser en kartläggning där man klart och tydligt ser mönstret.

– Själv är jag en riktig idrottsnörd och har inget emot herrsporter, men det handlar om rättvisa. Det ska inte kosta mer att utöva tjejidrotter som dans och ridning än att hålla på med killsporter.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons