Annons

Rena familjefesten i Öxabäck

I Öxabäck pågår orienteringstävlingar i dagarna tre.
Mark • Publicerad 2 augusti 2014
Martin Magnerfelt, Håkan Sonesson och Lukas Magnerfelt är här med sina familjer ?och hela familjen springer.
Martin Magnerfelt, Håkan Sonesson och Lukas Magnerfelt är här med sina familjer ?och hela familjen springer.Foto: 

BT har träffat tolvårige Lukas Magnerfelt, som övertygade sin pappa till att börja orientera med honom.

Orienterare från Österrike, Tjecken, Finland, Norge och övriga Sverige har slagit upp sina tält i Öxabäck för helgens orienteringstävlingar. Senast en liknande tävling arrangerades i Öxabäck, var 2011. Men orientering är på frammarsch och sedan dess har antalet deltagare ökat avsevärt.

Annons

–Intresset för orientering ökar, vi har 25 procent fler deltagare än 2011. Det är en konkurrens med väldigt många sporter, men löpning är ju väldigt stort. Det finns väldigt mycket spring i svenska folket just nu och det märks på ökningen, säger Urban Sörqvist, pressansvarig på plats.

En av dem som slagit sig ner i gräset i väntan på det individuella eftermiddagsloppet, är tolvårige Lukas Magnerfelt. Han sprang även ett stafettlopp igår.

–Loppet igår gick bra, men det var svårt att hålla samma tempo hela vägen. I slutet blev det lite jobbigt, för jag hade spurtat i början av stafetten, säger han.

Intill sig har Lukas Magnerfelt sin pappa Martin. Men det är inte pappan som fått sin son att börja orientera ?utan tvärtom.

–Det är nästan en förutsättning att föräldrar är engagerade, när barnen är riktigt små får ju någon följa med i skogen. Det gjorde jag och sedan började jag också orientera, säger Martin Magnerfelt.

Han menar på att den största tjusningen med orientering är att så många tävlar ihop med barn och resten av familjen.

–Gemenskapen är helt fantastisk och i andra sporter får man mer vara med och titta på när barnen tävlar, men i orientering springer man i olika klasser och då kan man också vara med, säger han.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons