Annons

Polisen vill ha fler tips om rå nyårsmisshandel i Skene

Misstankarna pekar mot en särskild gärningsman för den råa misshandeln i Skene på nyårsdagen. Men åklagaren vill gärna ha fler tips från allmänheten.
Mark • Publicerad 12 januari 2008

Skene. – Vi försöker få in så mycket uppgifter som möjligt för att kunna avgöra om den här personen kan anses vara skäligen misstänkt, säger åklagaren Ove Svensson.

BT har tidigare berättat om 25-åringens tråkiga avslutning på nyårsfirandet. Han kom till festlokalen i Skene strax före midnatt och har sedan inget minne fram till den tidpukt då han hittades liggande på en p-plats på Sigårdsgatan, en knapp kilometer därifrån, vid sjutiden nästföljande morgon.

Annons

Han hade utsatts för mycket kraftigt våld mot ansiktet och var knappt kontaktbar.

– Han var troligen på väg till den lägenhet där han skulle övernatta. Men jag vill ogärna lämna detaljer om vad han sagt, eftersom vi inte har en skäligen misstänkt gärningsman än. Det kan finnas detaljer som bara gärningsmannen kan känna till och då ska han inte ha kunnat läsa det i tidningen, säger Ove Svensson.

25-åringen, som är bosatt i Borås, har berättat att han bara hade druckit några öl under kvällen. Han hade inte varit inblandad i något bråk tidigare under kvällen.

Polisen har hört sju-åtta personer, och har ytterligare några förhör inplanerade.

– Folk som har gjort iakttagtagelser i området mellan midnatt och sju på morgonen får gärna kontakta Kinnapolisen. Det är inte klarlagt när misshandeln har ägt rum, säger Ove Svensson.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons