Annons

Per-Olof Hermansson, gruppledare för KD i Mark

På första plats ? Per-Olof Hermansson, gruppledare för Kristdemokraterna i Mark, som idag har tre mandat i kommunfullmäktige.
Mark • Publicerad 2 september 2010
Foto: Hannele Parviainen

Hur går det för er i valet?

– Vi går fram minst ett mandat, förhoppningsvis ännu mer. Det finns en mycket positiv attityd mot partiet och jag har känt ett bra stöd från markborna under hela mandatperioden. Det är ingen omöjlig vision att vi kan bli det största allianspartiet.

Annons

Varför ska markborna rösta på er?

– Vi är ett handlingskraftigt parti med visioner om ett mänskligare samhälle där stat och kommun är till för människorna och inte tvärtom. Människorna är målet och inte ett medel.

– När vi pratar om ett tillväxtmål på en procent i Mark, vilket innebär befolkningsökning med ungefär 350 invånare per år, så är det inte tillväxten i sig som är målet utan ett medel för att få mer resurser till utökad välfärdsservice. Vi ska ha bra vård, skola och omsorg.

Vad är din viktigaste valfråga?

– Mer resurser till skolan. Absolut!

– Trots att skolan i Mark kostade 10 000 kronor mindre per elev och år så drev majoriteten igenom en personalminskning med fem procent förra året. Det är som att piska på en liggande häst! Och det värsta är att det görs under ett år då kommunen går plus med 30 miljoner.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons