Annons

Pelle Pellby, Socialdemokraternas förstanamn i Mark

Pelle Pellby, gruppledare för Socialdemokraterna i Mark, som idag har 20 mandat i kommunfullmäktige.
Mark • Publicerad 10 september 2010
BT 20 augusti 2005.Pelle Pellby.
BT 20 augusti 2005.Pelle Pellby.Foto: Lokalred-Anne Engström

Hur går det för er i valet?

– Jag hoppas att vi socialdemokrater får väljarnas förtroende så att vi i majoritet får leda Marks kommun under perioden 2011–2014. Vi har fått ett väldigt gott bemötande av Markborna i valarbetet så jag är full av tillförsikt.

Annons

Varför ska Markborna rösta på er?

– Vår politik vilar på ett antal viktiga värderingar som rättvisa, solidaritet och hållbar utveckling. För oss är det självklart att välfärden går före stora skattesänkningar. Vi vill bygga Möjligheternas Mark för alla, inte enbart för några få.

– Det innebär att resurser ska fördelas rättvist samtidigt som det i ett solidariskt samhälle är självklart att människor ställer upp för varandra. Det innebär dessutom att utvecklingen av miljö, ekonomi och välfärd ska vara långsiktigt hållbar, för att också kommande generationer ska få möjligheter till ett gott liv.

Vad är din viktigaste valfråga?

– Jag vill förbättra skolan och omsorgen om de äldre. Väldigt många av våra kommuninvånare berörs av skolan och äldreomsorgen, som elev, brukare, förälder eller som anhörig. Undervisningen i skolan måste ges goda förutsättningar för att bidra till bra studieresultat hos våra barn och ungdomar, våra äldre ska kunna vara trygga i att kommunen kan erbjuda stöd och service när de behöver det.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons