Annons

Parisbussar omklädda i Marktyg

Att få en parisare att uttala Svensson Markspelle eller Ludvig Svensson på svenskt sätt skulle kanske kräva mer än tålamod.
Mark • Publicerad 25 februari 2010
Omklädd Parisbuss...
Omklädd Parisbuss...Foto: Svensson Markspelle

Men nu kan invånarna i den franska huvudstaden i varje fall se resultatet av det anrika Markföretaget Ludvig Svenssons arbete – på stadens bussar.

Åtta bussar som rullar i staden har nämligen "klätts" med möbeltyg med stjärndesignern Sonia Rykiels berömda rand på som tillverkats under Markföretagets märke Svensson Markspelle.

Annons

Det är ett marknadsföringsknep av H&M som lanserar sin nya kollektion av stickade, färgglada kläder, där Rykiels karaktäristiska rand går som en "röd tråd" genom kollektionen.

Ludvig Svenssons del i denna kampanj var att producera de nödvändiga 400 metrarna högklassigt möbeltyg till bussarna på rekordtid.

– Vi fick förfrågan på specialtyget 7 januari, skickade ett första utkast till kund och senare även en vävd provbit för godkännande. Den 2 februari startades produktionen i full skala och redan den 5 februari var ordern färdig att levereras! Den 16 februari körde bussarna runt på Paris gator, säger Erik Zingaropoli, exportansvarig.

Svensson Markspelle

Ett märke för inredningstextilier som ägs av Ludvig Svensson AB i Kinna.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons