Annons

Nu finns en plan för aktiviteter i Älekulla

Efter tre år har Älekulla fått sin asfaltsplan.
Mark • Publicerad 6 juli 2008
Markus Johansson och Joakim Trommestad visar upp sina färdigheter på trickcykel inför en mycket imponerad publik.
Markus Johansson och Joakim Trommestad visar upp sina färdigheter på trickcykel inför en mycket imponerad publik.Foto: Katarina Anicic

Här ska spelas basket och landhockey – och köras trickcykel!

I stort sett hela byn är samlad inför årets byfest. I år är det extra festligt eftersom den nya efterlängtade asfaltsplanen ska invigas.

Annons

– Vi tycker att barnen ska ha någonstans att vara. Det är en perfekt plats för dem, här kan de gapa och skrika hur mycket de vill, säger Margareta Håkansson som är ordförande i Byalaget.

Ideella krafter bakom

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Karin Jageby klipper bandet och blommor delas ut till de som lånat ut grävmaskiner och kört grus till platsen. Det är ideella krafter som ligger bakom asfaltsplanen och även pengar har skrapats ihop då bidragen inte räckt till.

– Vi började söka pengar 2005 när några ungdomar ville ha någonstans att åka skateboard. Nu är skateboard inte så populärt längre, men landhockey är inne. Och vi har några killar som kör trickcykel, berättar Lars-Håkan Hansson i Byalaget.

Trickcykel är något som framförallt 17-åriga Markus Johansson och Joakim Trommestad sysslar med. De gör några till synes livsfarliga konster med sina cyklar. Men så har de ju övat länge, Markus Johansson har hållt på sedan han var sex år.

– Det är skönt när man klarar av nya grejer. Jag har tävlat sedan jag var sju och det blir mer och mer nu, säger han.

Joakim Trommestad har kört i drygt två år.

– Jag träffade Markus i skolan, provade att köra och fastnade för det. Det är bra träning, säger Joakim Trommestad.

Sång och korvgrillning

Angelica Redlund sjunger ackompanjerad av Petra Johnson innan det blir korvgrillning och basketturnering på den nya planen.

Katarina Anicic
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons