Annons

Miljönämnden hittade råttbajs i restaurang

Råttbajs i lokalen – då stängde miljönämnden restaurang i Mark.
– Det fanns risk för sjukdomsspridning och det är allvarligt, säger Åsa Wallin, miljöinspektör i Mark.
Mark • Publicerad 22 augusti 2014

I mitten på augusti gjordes kontrollen av miljönämnden. Då hittades en rad allvarliga brister i verksamheten som ledde till att restaurangen förbjöds servera mat tills åtgärder hade vidtagits av ägaren.

– Det var tvål som fattades vid alla handtvättfat, temperaturmätare saknades för att varmhålla mat och generellt var hela restaurangen i behov av rengöring. Men framförallt hittade vi spår från skadedjur och det är allvarligt, säger Åsa Wallin.

Annons

När ytterligare en kontroll gjordes två dagar efter förbudet, hade ägaren städat lokalen och till viss del sett till att skadedjuren inte längre kunde ta sig in i restaurangen. Förbudet hävdes och matserveringen fick påbörjas igen.

– Jag kände inte till att vi hade ett skadedjursproblem i restaurangen. Men när miljönämnden påstod det såg jag till att städa upp det. Jag har ägt restaurangen i fyra månader och det är de gamla ägarna som lämnade stället i ett dåligt skick, säger restaurangägaren i Mark.

Men du har väl haft tid på dig att göra rent på fyra månader?

– Jo, men mattorna har inte gått att tvätta och man måste ha en skurmaskin för att göra rent. Men jag har pratat med Anticimex och de ska komma och se över lokalen, säger ägaren.

Miljönämnden kommer att göra ytterligare en inspektion på restaurangen inom en snar framtid.

Yousef Boussir
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons